Prijem za autore knjige „112. brigada“
Prijem za autore knjige „112. brigada“

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, pročelnikom svog ureda Nevenom Klarinom i  savjetnikom za branitelje Tihomirom Bakarićem upriličio je prijem za autore knjige „112. brigada HV: Od dragovoljačkih odreda do međunarodnog priznanja Republike Hrvatske“, pukovnike Marka Čulinu i Dušana Nikitovića, te urednika Nedjeljka Jusupa.

Uoči javnog predstavljanja knjige, pod pokroviteljstvom gradonačelnika,  koje će biti 15. siječnja, na 25. obljetnicu akcije Maslenica i 26. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, autori su željeli svoj rad naprije predstaviti i uručiti gradonačelniku i njegovim suradnicima, kao sudionicima Domovinskog rata i pripadnicima 112. brigade.

Knjiga tretira period od osnutka brigade do međunarodnog priznanja RH, a potkrijepljena je izvornom dokumentacijom i ratnim fotografijama iz tog vremena, kao podsjetnik i trajno svjedočanstvo za buduće naraštaje.

Gradonačelnik je izrazio svoje zadovoljstvo time što je knjiga objavljena i naglasio važnost dokumentiranja događa iz Domovinskog rata i naše bliže prošlosti, kako ne bi pali u zaborav.

Više o samoj knjizi čut će se na njenom predstavljanju 15. siječnja u Kazalištu lutaka Zadar.