Župan Stipe Zrilić i gradonačelnik Grada Zadra Zvonimir Vrančić primili su u dvorištu Doma Zadarske županije pripadnike 112. brigade HV-a, a u povodu obilježavanja 20. obljetnice osnutka ove legendarne zadarske postrojbe predvođene njenim prvim zapovjednikom i predsjednikom Udruge Markom Čulinom. Čestitajući pripadnicima 112. brigade njihovu obljetnicu i naglašavajući kako je najveća vrijednost protekloga razdoblja upravo stvaranje Hrvatske države o kojoj su mnoge generacije sanjale, župan Stipe Zrilić, uz ostalo je kazao kako je hrvatska država od nekadašnjeg objekta tuđih političkih želja postala političkim subjektom na međunarodnoj sceni spremna biti punopravnom članicom zemalja Europe. „20 godina nakon rata nalazimo se u drugim prilikama, imamo znanje na temelju kojeg možemo razvijati našu državu i županiju;“ rekao je župan. Gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić prisjetio se ratnih dana 1991. kada je osnovana 112. brigada, kada je, kako je kazao, najveće oružje bila hrabrost, domoljublje i želja da se obrani tek stvorena hrvatska država. S obzirom na 10.700 pripadnika 112. brigade, možemo kazati da su se svi žitelji Zadarske županije složno digli u obranu zemlje, posebno ako se uzme u obzir činjenica da su se Zadrani borili i u drugim postrojbama i na drugim ratištima diljem Hrvatske. Nazočne je pozdravio i prvi zapovjednik 112. brigade i predsjednik Udruge Marko Čulina, zahvalio županu i gradonačelniku na pomoći oko organizacije 20. obljetnice te je naglasio kako su pripadnici ove postrojbe ispisali stranice novije povijesti braneći grad Zadar, Ravne kotare, ali i ostala ratom zahvaćena područja Hrvatske. Na današnjem prijemu nazočan je bio izaslanik predsjednika RH admiral Ante Urlić te u ime MORH-a general bojnik Mladen Fuzul.

Župan Stipe Zrilić i gradonačelnik Grada Zadra Zvonimir Vrančić primili su u dvorištu Doma Zadarske županije pripadnike 112. brigade HV-a,  a u povodu obilježavanja 20. obljetnice osnutka ove  legendarne zadarske postrojbe predvođene njenim prvim zapovjednikom i predsjednikom Udruge Markom Čulinom.

            Čestitajući pripadnicima 112. brigade njihovu obljetnicu i naglašavajući kako je najveća vrijednost protekloga razdoblja upravo stvaranje Hrvatske države o kojoj su mnoge generacije sanjale, župan Stipe Zrilić, uz ostalo je kazao kako je hrvatska država od nekadašnjeg objekta tuđih političkih želja postala političkim subjektom na međunarodnoj sceni spremna biti punopravnom članicom zemalja Europe. „20 godina nakon rata nalazimo se u drugim prilikama, imamo znanje na temelju kojeg možemo razvijati našu državu i županiju;“ rekao je župan.

            Gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić prisjetio se ratnih dana 1991. kada je osnovana 112. brigada, kada je, kako je kazao, najveće oružje bila hrabrost, domoljublje i želja da se obrani tek stvorena hrvatska država. S obzirom na 10.700 pripadnika 112. brigade, možemo kazati da su se svi žitelji Zadarske županije složno digli u obranu zemlje, posebno ako se uzme u obzir činjenica da su se Zadrani borili i u drugim postrojbama i na drugim ratištima diljem Hrvatske.

            Nazočne je pozdravio i prvi zapovjednik 112. brigade i predsjednik Udruge Marko Čulina, zahvalio županu i gradonačelniku na pomoći oko organizacije 20. obljetnice te je naglasio kako su pripadnici ove postrojbe ispisali stranice novije povijesti braneći grad Zadar, Ravne kotare, ali i ostala ratom zahvaćena područja Hrvatske.

            Na današnjem prijemu nazočan je bio izaslanik predsjednika RH admiral Ante Urlić te u ime MORH-a general bojnik Mladen Fuzul.

Vezane fotografije

Prijem pripadnika 112. brigade Hrvatske vojske