Predstavnici američke tvrtke Marathon oil posjetili Grad Zadar
Predstavnici američke tvrtke Marathon oil posjetili Grad Zadar

Predstavnici američke tvrtke za istraživanje i eksploataciju nafte i plina iz Hustona,  Marathon oil, posjetili su u srijedu, 6. svibnja 2015. Grad Zadar. Radnom sastanku nazočili su uz gradonačelnika Božidara Kalmetu, zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić, pročelnik UO za gospodarstvo i obrtništvo, Ivica Katić, pročelnica UO za ravitak otoka i zaštitu okoliša, Andreja Baraba i predsjednik Županijske gospodarske komore, Dario Jurin.

Svrha sastanka bila je upoznati lokalne dionike s aktivnostima istraživanja istraživanja nafte i plina u Jadranskom moru donosno u dijelu koji se odnosi na more, podmorje i otoke Zadarske županije. Predstavnici Matrathon oil-a odgovarali su na pitanja predstavnika Grada koja se odnose na zaštitu okoliša i možebitne ekološke incidente te mogući negativni utjecaj istraživanja podmorja na naše glavne gospodarske grane, a to su turizam i ribarstvo ali i o utjecaju na životinjski i morski svijet. Napomenuli su da će odgovore na ova i druga pitanja koja brinu lokalnu javnost podrobnije dati Strateška procijena utjecaja na okoliš koja je u izradi. Također, iznijeli su i rokove provedbe projekta.

Vezane fotografije

Predstavnici američke tvrtke Marathon oil posjetili Grad Zadar Predstavnici američke tvrtke Marathon oil posjetili Grad Zadar Predstavnici američke tvrtke Marathon oil posjetili Grad Zadar Predstavnici američke tvrtke Marathon oil posjetili Grad Zadar