Predstavljanje programa EU kreativna Europa

Grad Zadar i Ministarstvo kulture RH predstavili su PROGRAM EU KREATIVNA EUROPA-potprogram Kultura i Europske prijestolnice kulture danas u Muzeju antičkog stakla.

Predstavljanje je otvorio Šime Erlić, pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra, naglasivši važnost kulture i kulturne baštine za Zadar i njegov identitet. Također je istaknuo važnost sinergije sa smjernicama Europske unije i mogućnostima financiranja projekta u kulturi iz EU fondova, naročito onih infrastrukturnih. Na tom tragu Grad Zadar je i prijavio svoja dva velika infrastrukturna projekta u kulturi, Centar za mlade i Centar za baštinu (Muzej 2 palače) za financiranje iz EU fondova.

Pročelnik za kulturu Radovan Dunatov izlagao  je  o položaju kulture u Strategiji razvoja Grada Zadra, a djelatnici Ministarstva kulture su imali predavanja na temu: Europska prijestolnica kulture 2020. – Hrvatska i Irska (Anera Stopfer), te  Program EU Kreativna Europa – potprogram Kultura (Ana Perišić Mijić) i  Pisanje i prijavljivanje projekata potprogram Kultura (Mladen Špehar). O praktičnom  iskustvu iz Essena i programu  EU Kreativna Europa - potprogram Media govorio  je Sergej Stanojkovski, direktor Avvantura film festivala.

Vezane fotografije