Predsjednik Gradskog vijeća Milwaukeeja u Zadru
Predsjednik Gradskog vijeća Milwaukeeja u Zadru
Predsjednik Gradskog vijeća Grada Milwaukeeja Michael Murphy posjetio je Zadar

Nakon potpisanog Sporazuma o suradnji između Zadra i Milwaukeeja, ovo je prvi posjet nekog dužnosnika iz tog američkog grada Zadru. Neslužben, doduše, jer je g. Murphy u privatnom posjetu Hrvatskoj, ali je iskoristio ovu priliku da bude prethodnica službenoj delegaciji koja planira posjetiti Zadar iduće godine.
U Maloj vijećnici Grada Zadra primili su ga gradonačelnik Božidar Kalmeta i njegov zamjenik Zvonimir Vrančić. Osim kratkog osvrta na povijest Zadra, gradonačelnik Kalmeta i predsjednik vijeća Murphy razgovarali su mogućnostima suradnje između dva grada na raznim područjima. Do sada su sveučilište i regionalna bolnica u Milwaukeeju  iskazali  interes za suradnju, a posebno je zanimljiva mogućnost uspostave kontakata na gospodarskom planu.
Michael Murphy spomenuo je industrijske grane koje su razvijene na njihovom području: uglavnom proizvodnja dijelova za autoindustriju te prehrambena i prerađivačka industrija, a u posljednje vrijeme je velik naglasak na razvoju industrije iskorištavanja i prerade pitke vode. Na tim poljima postoji i dobra znanstvena podrška, pa je predložio razmjenu znanja i iskustava. Oba grada se susreću i sa sličnim izazovima, a to je stvaranje okruženja koje bi generiralo nove poslove i smanjivalo stopu nezaposlenosti, naročito mladih ljudi.
Načelno je dogovoreno da će sljedeći korak biti dolazak šire delegacije iz Milwaukeeja u Zadar, vjerojatno na proljeće iduće godine, kada će se moći izravno povezati različite partnere s obiju strana koji bi dogovarali konkretne obilke suradnje.

Vezane fotografije

Predsjednik Gradskog vijeća Milwaukeeja u Zadru Predsjednik Gradskog vijeća Milwaukeeja u Zadru Predsjednik Gradskog vijeća Milwaukeeja u Zadru Predsjednik Gradskog vijeća Milwaukeeja u Zadru Predsjednik Gradskog vijeća Milwaukeeja u Zadru