Zamjenica gradonačelnika Zadra Ana Lovrin te pročelnik UO za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra Mario Pešut primili su danas nastavnike osnovnih i srednjih škola koji su završili program edukacije na području prevencije ovisnosti pod nazivom «Zajedno za zdravlje i dobrobit učenika» čiji je nositelj bio Grad Zadar.
Zamjenica gradonačelnika Zadra Ana Lovrin te pročelnik UO za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra Mario Pešut primili su danas nastavnike osnovnih i srednjih škola koji su završili program edukacije na području prevencije ovisnosti pod nazivom «Zajedno za zdravlje i dobrobit učenika» čiji je nositelj bio Grad Zadar. Voditelj projekta bila je prof.dr.sc. Zora Itković s Odsjeka pedagogije Sveučilišta u Zadru.

Ovom je prigodom pedeset nastavnika iz 28 osnovnih i srednjih škola te stručni suradnici iz zadarskog Đačkog doma primilo potvrdnice o završenom programu, a javnosti je prezentirana i brošura o najnovijem istraživanju o pojavnosti i konzumiranju cigareta, alkohola i opojnih droga, provedenom u svim osnovnim i srednjim školama na području Grada Zadra,
Istraživanje je naručio Grad Zadar, a proveli su ga djelatnici Centra za izvanbolničko liječenje ovisnosti.

Prema tom istraživanju, prisutna je tendencija porasta, odnosno mirovanja u konzumaciji sredstava ovisnosti među osnovnoškolcima i srednjoškolcima u posljednjih nekoliko godina.

Kako je tom prigodom naglasila zamjenica gradonačelnika, ne gajimo nadu da ćemo problem droge iskorijeniti, no moramo ga svesti na podnošljivu razinu. Dodala je, također, kako Grad Zadar podržava sve programe prevencije ovisnosti te ispituje sva moguća sredstva u borbi protiv ovisnosti, dakle sredstva za njeno sprječavanje, ali i liječenje, što potvrđuje nedavni posjet priznatog stručnjaka za liječenje ovisnosti dr. Waismanna Zadru.