Vokalna radionica tradicijskih pjesama I Dunja Bahtijarević i Zbor Fige
Vokalna radionica tradicijskih pjesama I Dunja Bahtijarević i Zbor Fige
Radionica u okviru zborsko-edukativnog programa Zbora Fige i Kamenih baba “Nematerijalna vokalna baština u suvremenom kontekstu”
DUNJA BAHTIJAREVIĆ I ZBOR FIGE: 
VOKALNE RADIONICE TRADICIJSKIH PJESAMA
4.4. i 6.4.  / 18-20h / Nigdjezemska 
22.4. / 17-21h / Nigdjezemska 

 

Drugi ciklus radionica u okviru zborsko-edukativnog programa Zbora Fige i Kamenih baba “Nematerijalna vokalna baština u suvremenom kontekstu” vodi Dunja Bahtijarević. Radionice će se održati u tri termina, 4. i 6.4. od 18 do 20 sati te 22.4. od 17 do 21 sat u prostorima Nigdjezemske (Ulica Stjepana Radića, iza Gradske knjižnice Zadar). 

Na ovoj kratkoj radionici polaznici će naučiti nekoliko pjesama s područja Balkana, a i šire, u opuštenoj i podržavajućoj atmosferi. Bez pritiska, poštujući želje i radoznalost polaznika - rad može, ali i ne mora biti izazovan. Voditeljica Dunja Bahtijarević pjevačica je koja se bavi tradicijskom glazbom, posebno načinima na koje tradicijske pjesme mogu zaživjeti u suvremenom kontekstu. Tim pitanjem najprije se pozabavila u bendu Kazan. U zadnje vrijeme izvodi sevdalinke s Lukom Čapetom, pod imenom Dunjaluk, a s međunarodnim kolektivom Chant Electronique istražuje što elektronika može donijeti tradicijskim pjesmama. Pjeva i u Mimici, jazz orkestru Maka Murtića nadahnutom tradicijskom glazbom Balkana i Mediterana.

Zbor Fige čine žene i muškarci raznih pozadina, profesija i interesa ali jednake zajedničke ljubavi prema glazbi, ljudima, prirodi, smijehu, druženju, sklapanju novih prijateljstava i proučavanju funkcioniranja vlastitog tijela - što pjevanje svakako jeste. Pod vodstvom vokalistice, pjesnikinje i vokalne pedagoginje Marte Kolega, Fige od 2019. godine radom, posvećenošću i ljubavlju oživljavaju i upisuju suvremeni kod u tradicijsku glazbu odgovarajući na rastuću potrebu građana za snagom i dirljivom jednostavnošću nematerijalne vokalne baštine. 

- Zbor Fige: https://www.facebook.com/zborfige2019 

- Kamene babe: http://kamenebabe.org/ 

- Kazan: https://www.facebook.com/Kazanband/ 

- Dunjaluk: https://www.facebook.com/Dunjaluk-103564345583344 

Zborsko edukativni program “Nematerijalna vokalna baština u suvremenom kontekstu” podržan je od strane Grada Zadra. 

Prijava na radionicu je obavezna i može se izvršiti popunjavanjem obrasca: https://forms.gle/NuwuVnooi8ByNo1c7. Kotizacija za ciklus od tri radionice iznosi 120,00kn. U slučaju dodatnih pitanja, obratite se Zboru Fige na zbor.fige@gmail.com ili na 0955127638 (Zrinka, članica Figa).

 

Vezane fotografije

Vokalna radionica tradicijskih pjesama I Dunja Bahtijarević i Zbor Fige Vokalna radionica tradicijskih pjesama I Dunja Bahtijarević i Zbor Fige Vokalna radionica tradicijskih pjesama I Dunja Bahtijarević i Zbor Fige Vokalna radionica tradicijskih pjesama I Dunja Bahtijarević i Zbor Fige