Zborsko - edukativna radionica I Na sav glas!
Zborsko - edukativna radionica I Na sav glas!
Radionica pod vodstvom Glorije Lindeman u organizaciji Zbora Fige i Kamenih baba - Program "Nematerijalna vokalna baština u suvremenom kontekstu"

Treću u nizu radionica u okviru zborsko-edukativnog programa Zbora Fige i Kamenih baba “Nematerijalna vokalna baština u suvremenom kontekstu” vodi Gloria Lindeman.

Radionica će se održati u dva termina, 14. svibnja u terminu od 14 do 18 sati te 15. svibnja u terminu od 10 do 16 sati u dvorani Zadarskog plesnog ansambla, na adresi Kralja S. Držislava 10, Zadar. 

Voditeljica radionice Gloria LindemanKroz ovu dvodnevnu radionicu pokušat ćemo iskusiti glas kao dio našeg tijela (kako fizičkog, tako i emocionalnog), a ne kao nešto što trebamo tražiti izvan nas samih. Glas koji želimo otkriti nije onaj glas koji postoji da bi nam publika pljeskala, već to je istinski, neukroćeni, tzv. primitivni glas (primitive voice), koji seže do naših emocija i dublje. Osim toga, proljeće nosi energiju promjene, otpuštanja starih i dozivanja novih priča, svježih iskustava, ljudi i situacija u naš život. Možemo li svojim primitivnim glasom pokrenuti zaostale emocije, slike iz prošlosti i komadiće iskustava koji nisu protekli (i istekli) kroz naše biće i još uvijek nas "žuljaju"? Možemo li, isto tako, njime izraziti žudnje, vapaje za nečim što tek treba doći? Ili naprosto slaviti vlastito postojanje u ovom trenutku ili pripadnost široj zajednici? Glas je opasno dobro sredstvo komunikacije čak i ako ne koristimo isti jezik, jer ako je ogoljen, autentičan, komunicira direktno kroz limbički sustav (sustav emocija). Na radionici ćemo se služiti metodama koje se međusobno prepliću i dopunjavaju: ples i pokret, vokalna i ritmička improvizacija, pjevanje pjesama u parovima i grupama, vježbe kontakta, rad na tijelu uz pomoć dodira, itd. Dobrodošli su svi, bez obzira na prethodno pjevačko iskustvo, jedini preduvjet je želja za dubokim uranjanjem u misterij vlastitog bića.

Prijava na radionicu je obavezna, a izvršava se popunjavanje obrasca na poveznici: https://forms.gle/paoqWCA7LAibhwcy6.

Zbor Fige: https://www.facebook.com/zborfige2019

Kamene babe: http://kamenebabe.org/

Auks (dizajn): http://auksjedan.blogspot.com/

Zborsko edukativni program “Nematerijalna vokalna baština u suvremenom kontekstu” podržan je od strane Grada Zadra, a Zadarski plesni ansambl ustupio je prostor za održavanje. Za sva dodatna pitanja moguće je obratiti se na e-mail adresu zbor.fige@gmail.com ili na broj 0955127638 (Zrinka, članica Figa).

Vezane fotografije

Zborsko - edukativna radionica I Na sav glas!