Potvrđeni dobitnici javnih priznanja
Potvrđeni dobitnici javnih priznanja

U Velikoj vijećnici danas je održana peta sjednica Gradskog vijeća. Dnevni red sadržavao je odluke o prijedlozima za dodjelu javnih priznanja Grada Zadra, a koje je predložio Odbor za dodjelu javnih priznanja Gradskog vijeća Grada Zadra.

Na poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja, pristigao je dvadeset i jedan prijedlog, o čemu je Odbor za dodjelu javnih priznanja raspravljao i glasovao na tri održane sjednice. Predložena je podjela jedanaest nagrada, što je Gradsko vijeće na današnjoj sjednici i potvrdilo. Nagrade će dobitnicima biti uručene u nedjelju, 24. studenog, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati u povodu Dana Grada Zadra, blagdana Svetog Krševana.

Javna priznanja dodjeljuju se za izvanredne rezultate, naročite uspjehe i zasluge postignute na najvažnijim područjima života, djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti. Također, priznanja se dodjeljuju onima koji pokažu nesebičnost i spremnost u promicanju ugleda grada Zadra. Uz takve kriterije, za ovogodišnje laureate izabrani su: prof. dr. Josip Kolanović i gospodin Roman Segarić, koji će primiti priznanje za životno djelo, potom Jurica Milin, akrobatska grupa Krila oluje, Narodni Muzej Zadar, gospođa Ivanka Ledenko i Osnovna škola Šime Budinića, kojima će biti uručene nagrade Grada Zadra, dok će Grb Grada Zadra biti uručen gospodinu Krsti Bukviću, društvu Staklo BIM Perica i gospodinu i gospođi Dušku i Nevenki Benini. Odlukom gradonačelnika Grb Grada bit će uručen Luciji Mijolović.

Vezane fotografije

Potvrđeni dobitnici javnih priznanja Potvrđeni dobitnici javnih priznanja Potvrđeni dobitnici javnih priznanja Potvrđeni dobitnici javnih priznanja Potvrđeni dobitnici javnih priznanja Potvrđeni dobitnici javnih priznanja Potvrđeni dobitnici javnih priznanja Potvrđeni dobitnici javnih priznanja Potvrđeni dobitnici javnih priznanja