Potvrđeni dobitnici javnih priznanja

U Velikoj vijećnici danas je održana peta sjednica Gradskog vijeća. Dnevni red sadržavao je odluke o prijedlozima za dodjelu javnih priznanja Grada Zadra, a koje je predložio Odbor za dodjelu javnih priznanja Gradskog vijeća Grada Zadra.

Na poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja, pristigao je dvadeset i jedan prijedlog, o čemu je Odbor za dodjelu javnih priznanja raspravljao i glasovao na tri održane sjednice. Predložena je podjela jedanaest nagrada, što je Gradsko vijeće na današnjoj sjednici i potvrdilo. Nagrade će dobitnicima biti uručene u nedjelju, 24. studenog, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati u povodu Dana Grada Zadra, blagdana Svetog Krševana.

Javna priznanja dodjeljuju se za izvanredne rezultate, naročite uspjehe i zasluge postignute na najvažnijim područjima života, djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti. Također, priznanja se dodjeljuju onima koji pokažu nesebičnost i spremnost u promicanju ugleda grada Zadra. Uz takve kriterije, za ovogodišnje laureate izabrani su: prof. dr. Josip Kolanović i gospodin Roman Segarić, koji će primiti priznanje za životno djelo, potom Jurica Milin, akrobatska grupa Krila oluje, Narodni Muzej Zadar, gospođa Ivanka Ledenko i Osnovna škola Šime Budinića, kojima će biti uručene nagrade Grada Zadra, dok će Grb Grada Zadra biti uručen gospodinu Krsti Bukviću, društvu Staklo BIM Perica i gospodinu i gospođi Dušku i Nevenki Benini. Odlukom gradonačelnika Grb Grada bit će uručen Luciji Mijolović.

Vezane fotografije