POTPISAN UGOVOR ZA PROJEKT „STEM COUNTY“
POTPISAN UGOVOR ZA PROJEKT „STEM COUNTY“

U petak, 22. srpnja 2022. godine, u hotelu „International“ u Zagrebu, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije upriličilo je svečano potpisivanje 19 ugovora za projektne prijedloge odabrane za financiranje u sklopu dvije komponente poziva „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području“ koji se financira u okviru programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“.

Grad Zadar, kao nositelj projekta, u suradnji sa svoja četiri partnera: Zadarska županija, Sveučilište u Zadru, Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske Županije INOVAcija i Muzej Vitenfabrikken iz Kraljevine Norveške, na navedeni poziv uputio je projektni prijedlog „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama u Zadarskoj županiji – STEM County“ koji je, nakon provedenog natječajnog postupka, odabran za financiranje i provedbu.

Ugovor su potpisali ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak, te u ime Grada Zadra, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo, Joso Nekić. Svečanosti potpisivanja ugovora nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport, Ivan Šimunić, te pomoćnica pročelnika UO za odgoj i školstvo Grada Zadra, Ivana Guglielmini.

Projektom „STEM COUNTY“ poboljšat će se  STEM vještine učitelja i učenika u osnovnim školama u Zadarskoj županiji i to modernizacijom školskih prostora, podizanjem kapaciteta učitelja, edukacijom učenika  te razmjenom znanja i iskustava u STEM-u. Provedbom projekta opremit će se 13  STEM učionica u 13 osnovnih škola u Zadarskoj županiji i to u 8 osnovnih škola kojima je osnivač Grad Zadar (OŠ Stanovi, OŠ Krune Krstića, OŠ Petra Preradovića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Šime Budinića, OŠ Bartula Kašića, OŠ Voštarnica i OŠ Zadarski otoci) te 5 osnovnih škola kojima je osnivač Zadarska županija (OŠ Zemunik, OŠ Jurja Dalmatinca Pag, OŠ Vladimir Nazor Neviđane, OŠ Franka Lisice Polača i OŠ Biograd na moru). Učenicima osnovnih škola uključenih u projekt pružit će se  jednake mogućnosti za edukaciju u STEM području bez obzira na mjesto edukacije. Provedbom edukacija, sudjelovanjem na sajmovima, konferencijama, odlaskom na studijsko putovanje učenici i učitelji unaprijedit će svoje vještine u STEM područjima. Razdoblje provedbe projekta je od 15. srpnja 2022. godine do 14. travnja 2024. godine.

            Ukupna vrijednosti projekta „STEM-COUNTY“ iznosi 7.277.534,30 kuna (966.407,85 eura) te je osigurano 100% financiranje svih projektnih elemenata bespovratnim sredstvima u okviru programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“, a koji čini dio Financijskih mehanizama EGP-a i Kraljevine Norveške.

 

 

Vezane fotografije

POTPISAN UGOVOR ZA PROJEKT „STEM COUNTY“ POTPISAN UGOVOR ZA PROJEKT „STEM COUNTY“ POTPISAN UGOVOR ZA PROJEKT „STEM COUNTY“ POTPISAN UGOVOR ZA PROJEKT „STEM COUNTY“