Potpisan ugovor za izgradnju sustava javne odvodnje i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac
Potpisan ugovor za izgradnju sustava javne odvodnje i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac
U sklopu projekta „Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane“ .

Dana 15. prosinca 2020. godine u Maloj vijećnici Grada Zadra, u sklopu projekta „Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane“, potpisan je Ugovor „Radovi na izgradnji sustava javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda, sustava odvodnje oborinskih voda i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac“.

Ugovor je za izvoditelja - Strabag d.o.o. potpisao prokurist Marko Milardović, a za naručitelja - Odvodnju d.o.o. Zadar, direktor Grgo Peronja u prisutnosti Ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, gradonačelnika Grada Zadra Branka Dukića i župana Zadarske županije, Božidara Longina.

- Za Grad Zadar ovo je kapitalni infrastrukturni projekt u višegodišnjem programu gradske uprave čiji je krajnji cilj grad bez crnih jama, grad bez ijednog ispusta nepročišćenih otpadnih voda u naše more, naglasio je gradonačelnik Dukić i dodao:

- Upravo područje Bokanjca, zadarskog vrela, ključni je dio projekta Aglomeracije – kako zbog zaštite voda, tako i zaštite od voda jer, sjećamo se, posljedice poplava od prije tri godine, najteže su bile upravo na tom gradskom predjelu. I tada smo bili zajedno, dogovorili čvrstu suradnju i danas je ovim ugovorom još jednom potvrđujemo. Naime, upravo u vašem društvu potpisao sam svoj prvi gradonačelnički ugovor, netom nakon poplava 2017. godine, i vezan baš uz pripremu izgradnje sustava odvodnje. Od tada do danas resorno ministarstvo i Hrvatske vode obavili su značajne zahvate na poboljšanju vodno-komunalne infrastrukture i sanaciji šteta nastalih u poplavi, a ti se poslovi i nastavljaju.

Čestitajući i Gradu Zadru i Zadarskoj županiji na svim projektima izgradnje vodno-komunalne infrastrukture, ministar Ćorić istaknuo je jako dobru suradnju u protekle tri godine, te naglasio kao su ovi projekti primjer sinergije lokalne i državne uprave, lokalnih i državnih tvrtki, ali i učinkovitosti potpora Europske unije koji ubrzavaju procese razvoja naših gradova. Direktor Hrvatskih voda Đuroković naglasio je kako je napravljeno jako puno u proteklom razdoblju na području zaštite voda u gradu Zadru i Zadarskoj županiji s ciljem poboljšanja ukupne zaštite od poplava te izrazio uvjerenje u nastavak suradnje i realizaciju sporazuma iz 2017.godine.

Direktor Odvodnje Peronja, zahvalio je svima koji sudjeluju u ovom partnerstvu, a od danas i izvođaču radova – tvrtki Strabag te je zajedno s gradonačelnikom Dukićem zamolio sve sugrađane za strpljenje i potporu projektu.

- Bokanjanima će radovi donijeti privremene regulacije prometa i buku u ulici. Svjesni smo toga, a budimo svjesni i konačnih rezultata ovih radova koja našim kvartovima i naseljima donose suvremenu komunalnu infrastrukturu, a svim žiteljima nove standarde svakodnevnog života, zaključio je Peronja.

Nakon potpisivanja Ugovora, gradonačelnik Dukić i ministar Ćorić sa suradnicima susreli su se s predsjednicima MO Bokanjac i MO Novi Bokanjac kako bi im prenijeli informacije o projektu.

Ugovorom će biti obuhvaćena gradnja 19.332 m gravitacijskog cjevovoda, 1.810 m tlačnih cjevovoda, 2 crpne postaje i 1.400 priprema za kućne priključke. Istovremeno će se rekonstruirati sustav vodoopskrbe u duljini od 2.934 m kao i 289 priključaka na vodoopskrbu. Grad Zadar je donio Odluku o paralelnom ulaganju u sustav oborinske odvodnje i u nogostupne površine u četvrti Bokanjac.

Vrijednost Ugovora iznosi ukupno 201.899.505 HRK, od čega na sustav fekalne odvodnje otpada 86.451.843 HRK, na sustav oborinske odvodnje 94.172.741 HRK, na sustav vodoopskrbe 9.598.056 HRK, a na paralelna ulaganja u nogostupne površine 11.676.865 HRK.

Ostvarenjem  novih 1400 priključaka na sustav javne odvodnje u četvrti Bokanjac, očekuje se smanjenje odvoza septičkih jama za 19%. Ulice (42) obuhvaćene projektom Bokanjac: ul. Hrvatskog Sabora (od Puta Bokanjca do prilaza Tome Matića) ul. Davorina Trstenjaka, ul. Prilaz Andrije Konca, ul. Prilaz Josipa Torbarine, ul. Prilaz Tome Matića, ul. Graica, ul. Brig, ul. Cilj, ul. Galica, ul. Put bunara, ul. Put groblja, ul. Nerezine, ul. Put Grbica, ul. Franje Fanceva, ul. Grgura Budislavića, ul. Mila Cipre, ul. Aberta Hallera, ul. Franje Baruna Trenka, Poljana Jaroslava Šidaka, ul. Davorina Bazjanca, Poljana Dragutina Gorjanovića-Krambergera, Poljana Jurja Dragišića, ul. Željka Markovića, Poljana Otona Kučere. Poljana Franje Bučara, ul. Marijane Radev, ul. na sjevernom dijelu Novog naselja Bokanjac: ul. sjeverno od ul. Marijane Radev (paralelena sa njom), ul. zapadno od ul. Marijane Radev, ul. Put Vrela, ul. Cerodole, ul. Građine, ul. Seget, ul. Pištenjak, ul. Put Gaja, ul. Studenac, ul. Ispod dvorina, ul. Vrtlići, ul. Orašac, ul. Kuntrada, Matekovića brig, ul. Put Gumlina, ul. na sjevernom dijelu Novog naselja Bokanjac: spojna ul. Put Vrela i Franje Fanceva, spojna ul. Put Vrela i Franje Fanceva.   

Projektom u cjelini potiče se rast i promicanje ekološke i socioekonomske održivosti na projektnom području kroz financiranje lokalne infrastrukture i osnovnih lokalnih usluga, i to u skladu s nacionalnim strateškim prioritetima kao što je odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda.

Financiranje projekta je osigurano iz Kohezijskog fonda EU te sredstvima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatskih voda, Grada Zadra, Vodovoda d.o.o. Zadar i Odvodnje d.o.o. Zadar.   

Rok za dovršenje cjelokupnog posla je 36 mjeseci, dovršenje je predviđeno 15. prosinca 2023. godine.

Vezane fotografije

Potpisan ugovor za izgradnju sustava javne odvodnje i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac Potpisan ugovor za izgradnju sustava javne odvodnje i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac Potpisan ugovor za izgradnju sustava javne odvodnje i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac Potpisan ugovor za izgradnju sustava javne odvodnje i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac Potpisan ugovor za izgradnju sustava javne odvodnje i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac Potpisan ugovor za izgradnju sustava javne odvodnje i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac Potpisan ugovor za izgradnju sustava javne odvodnje i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac Potpisan ugovor za izgradnju sustava javne odvodnje i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac Potpisan ugovor za izgradnju sustava javne odvodnje i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac Potpisan ugovor za izgradnju sustava javne odvodnje i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac Potpisan ugovor za izgradnju sustava javne odvodnje i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac Potpisan ugovor za izgradnju sustava javne odvodnje i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac