U prepunom Kazalištu chileanskog grada Iquiquea, 30. lipnja ove godine u svečanom je ozračju potpisan Sporazum o promicanju prijateljstva i suradnje između gradova Iquiquea i Zadra.
U prepunom Kazalištu chileanskog grada Iquiquea, 30. lipnja ove godine u svečanom je ozračju potpisan Sporazum o promicanju prijateljstva i suradnje između gradova Iquiquea i Zadra. Zamjenik gradonačelnika Ernesto Lo Carrasco i predsjednik Gradskog vijeća Zadra Davor Aras potpisali su Sporazum te prigodnim govorima pozdravili nazočne.

Lo Carrasco je naglasio važnost hrvatske nacije u Iquiqueu i zadovoljstvo zbog prijateljstva s gradom Zadrom, a Aras važnost mora i otvorenost Zadra za nova prijateljstva.

O ovom služenom posjetu izaslanstva Grada Zadra Chileu, kojega su činili predsjednik Gradskog vijeća Davor Aras, pročelnik UO za gospodarenje gradskom imovinom Rajko Jurin, savjetnik za međunarodne odnose Drago Mišljenac te voditeljica gradskog protokola Mirjana Sačić, izvješteno je na konferenciji za novinare 7.7. 2003. godine u Maloj vijećnici Grada Zadra.

Boraveći nekoliko dana u Chileu, izaslanstvo Grada Zadra nazočilo je i svečanom otvorenju Hrvatskog trga u Iquiqeu na kojem je otkrivena replika Meštrovićevog djela Povijest Hrvata u veličini od 3 metra, posjetilo je pustinju Atacamu i dvije najpoznatije salitrere te geoglife. Prilikom radnog posjeta Slobodnoj carinskoj zoni i Gospodarskoj komori predsjednik Aras i pročelnik Jurin svojim su izlaganjima predstavili Grad Zadar sa svim pokazateljima važnim za njegov razvoj kao i moguću uspostavu suradnje Zadra i Iquiquea.

Kako je izlaslanstvo izvijestilo na konferenciji za novinare, glavna zadaća posjeta Chileu i potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu je razviti gospodarsku suradnju ovih dvaju gradova.