Posjet veleposlanice Republike Makedonije Zadru i Zadarskoj županiji
Posjet veleposlanice Republike Makedonije Zadru i Zadarskoj županiji

U  petak, 15.svibnja 2015. godine župan Stipe Zrilić i zamjenik gradonačelnika Grada Zadra Zvonimir Vrančić primili su Nj.E. Danielu Karagjozosku, veleposlanicu Republike Makedonije u RH. 

Župan Stipe Zrilić je na samom početku razgovora izrazio sućut zbog žrtava stradalih u terorističkom napadu u Kumanovu, te naglasio kako se nada da će Makedonija ući u Europsku uniju koja je zona sigurnosti. Zadarska županija ima dobru suradnju s predstavnicima makedonske nacionalne manjine u našoj županiji, rekao je župan i dodao kako je njihova predstavnica redovito nazočna na svim sjednicama županijske Skupštine. Naveo je i podatak o malom broju makedonskih turista koji posjećuju Zadarsku županiju i naglasio kako bi bilo dobro ponovno uspostaviti zračnu liniju Skopje-Zadar.

Nj.E. Daniela Karagjozoska kazala je kako je u Zadar došla kako bi razgovarala o mogućnostima gospodarske suradnje, posebice u dijelu turizma. S tim u vezi navela je kako već nekoliko godina sudjeluje u razgovorima oko ponovne uspostave spomenute zračne linije te kako bi ta linija dovela više turista u Zadarsku županiju. - Makedonija ekonomski ide naprijed, puno je ljudi zaposleno u posljednjih nekoliko godina, Makedonci sada dobro žive i idu na godišnje odmore, istaknula je Nj.E. Daniela Karagjozoska naglasivši kako je velika zapreka upravo loša prometna povezanost s Hrvatskom.

Zamjenik gradonačelnika Zvonimr Vrančić rekao je kako će i Grad Zadar podržati sva njihova nastojanja u poboljšanju turističke komunikacije između dvije zemlje te da bi tu komunikaciju poboljšala upravo ponovna uspostava zračne linije Skopje-Zadar.

Na današnjem prijemu nazočni su bili pročelnici Upravnih odjela za gospodarstvo Zadarske županije i Grada Zadra Ante Vukašina i Ivica Katić te predstavnica makedonske nacionalne manjine u Zadarskoj županiji Mirjana Majić.

Nakon prijema u Županiji, veleposlanica je održala sastanak u Županijskoj komori Zadar s predsjednikom, Darijom Jurinom i tajnikom, Denisom Ikićem te je obišla tvornicu Maraska gdje ju je dočekao direktor, Stipe Bevanda. Po završenim sastancima, veleposlanica je posjetila Muzej antičkog stakla u Zadru.

Vezane fotografije

Posjet veleposlanice Republike Makedonije Zadru i Zadarskoj županiji Posjet veleposlanice Republike Makedonije Zadru i Zadarskoj županiji Posjet veleposlanice Republike Makedonije Zadru i Zadarskoj županiji Posjet veleposlanice Republike Makedonije Zadru i Zadarskoj županiji Posjet veleposlanice Republike Makedonije Zadru i Zadarskoj županiji Posjet veleposlanice Republike Makedonije Zadru i Zadarskoj županiji