Posjet predstavnika talijanske udruge O.L.E.A.
Posjet predstavnika talijanske udruge O.L.E.A.
Prijateljstvo i suradnja koja traje do danas.

Gradonačelnik Branko Dukić i v.d. pročelnika  UO za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Ivica Katić, primio je jutros predsjednika talijanske udruge O.L.E.A. Renza Ceccaccija i tajnika udruge Giorgia Sorcinellija, u pratnji njihovih domaćina, direktora HGK Zadarske županije Denisa Ikića i višeg stručnog suradnika Petra Pedišića.

Predstavnici  udruge O.L.E.A. upoznali su gradonačelnika s projektima i aktivnostima koje već dugi niz godina provode u suradnji sa ŽK Zadar, od čega je najvažnije spomenuti obrazovanje degustatora za maslinovo ulje s kojim se započelo još 2008. godine upravo u Zadru. Tada je prvi put u Hrvatskoj, u ŽK Zadar, obučena grupa degustatora za maslinovo ulje, u skladu s propisima organizacije COI i EU i od tada započinje izvrsna suradnja hrvatskih i talijanskih degustatora ulja.

Gradonačelniku su predstavili i poznati tradicionalni sajam „Sapori e aromi d'autunno“  koji se već trideset godina održava u Fanu krajem studenog, te ga pozvali da bude gost njihove udruge i tom prilikom započne i razgovore o mogućoj institucionalnoj suradnji dvaju gradova.

Današnji susret bila je i prigoda za oživjeti sjećanja na ratnu 1994. godinu, kada su članovi udruge O.L.E.A. Pesaro prikupili i dostavili humanitarnu pomoć djeci Zadra i Zadarske županije.  Među njima je bio i današnji tajnik udruge, Giorgio Sorcinelli. To je označilo početak jednog pravog prijateljstva i suradnje koja traje neprekinuto do danas.

Vezane fotografije

Posjet predstavnika talijanske udruge O.L.E.A. Posjet predstavnika talijanske udruge O.L.E.A.