Kao nastavak kontakata omogućenih održavanjem Britansko-hrvatskog foruma u Zadru prošle godine, danas je u Zadru boravio prorektor sveučilišta Abertay iz Dundee-a u Škotskoj, prof. Grahame Wright, u pratnji predstavnika britanskog veleposlanstva u Hrvatskoj. Održan je niz sastanaka u cilju uspostave suradnje, najprije među sveučilištima, a zatim i na razini gradova. Zamjenik gradonačelnika Dražen Grurović prezentirao je gospodarsku situaciju i mogućnosti ulaganja u Zadar i širu regiju, naročito u već planirane i osmišljene projekte. Također, predstavio je turistički potencijal Zadra i okolice. Inicijalni kontakti i razgovori su urodili mnogim idejama o suradnji, te je sljedeći korak konkretno povezivanja raznih odjela sveučilišta i razmjena nastavnog osoblja te studenata, a također je planiran i dolazak drugih predstavnika grada Dundeea u Zadar u cilju uspostave suranje i na kulturnom planu.

Kao nastavak kontakata omogućenih održavanjem Britansko-hrvatskog foruma u Zadru prošle godine, danas je u Zadru boravio prorektor sveučilišta Abertay iz Dundee-a u Škotskoj, prof. Grahame Wright, u pratnji predstavnika britanskog veleposlanstva u Hrvatskoj. Održan je niz sastanaka u cilju uspostave suradnje, najprije među sveučilištima, a zatim i na razini gradova. Zamjenik gradonačelnika Dražen Grurović prezentirao je gospodarsku situaciju i mogućnosti ulaganja u Zadar i širu regiju, naročito u već planirane i osmišljene projekte. Također, predstavio je turistički potencijal Zadra i okolice.

Inicijalni kontakti i razgovori su urodili mnogim idejama o suradnji, te je sljedeći korak konkretno povezivanja raznih odjela sveučilišta i razmjena nastavnog osoblja te studenata, a također je  planiran i dolazak drugih predstavnika grada Dundeea u Zadar u cilju uspostave suranje i na kulturnom planu.