Posjet gradonačelnika i načelnika iz Poljske
Posjet gradonačelnika i načelnika iz Poljske

Grupa gradonačelnika i načelnika općina iz poljskog vojvodstva Świętokrzyskie  posjetila je zadarsku gradsku upravu u sklopu svog studijskog putovanja po Hrvatskoj. Glavna svrha posjete je uspostaviti kontakte između poljskih i hrvatskih gradova i općina radi eventualne daljnje suradnje. U Velikoj vijećnici primio ih je pročelnik za EU fondove Šime Erlić, te im prezentirao projekte koji su se financirali iz EU fondova; provedene i one koji su u tijeku. 
Nakon toga, gostima iz Poljske obratili su se i Ana Odvitović iz Inovativnog Zadra, koja je  predstavila  gosdpodarsku situaciju i smjernice razvoja Grada Zadra, Tomislav Klarin sa Sveučilišta u Zadru , te Ante Rados, direktor Turističke zajednice Grada Zadra, koji se osvrnuo na turizam i planove turističkog razvoja, kao glavne gospodarske grane u Zadru.
Predstavnici vojvodstva Świętokrzyskie prezentirali su svoja iskustva s iskorištavanjem sredstava iz EU fondova, koja su zaista velika jer su oni počeli koristiti predpristupne fondove još 1991. godine. Poljska ima decetralizirani model korištenja novca iz EU fondova, pa je tako samo za ovo vojvodstvo, jedno od 16 u Poljskoj, predviđen iznos od  milijardu i 400 milijuna eura u periodu 2014.-2020. s kojim se mogu financirati i infrastrukturni i svi ostali projekti.

Vezane fotografije

Posjet gradonačelnika i načelnika iz Poljske Posjet gradonačelnika i načelnika iz Poljske Posjet gradonačelnika i načelnika iz Poljske Posjet gradonačelnika i načelnika iz Poljske Posjet gradonačelnika i načelnika iz Poljske