Posjet Algebrine Međunarodne zimske škole
Posjet Algebrine Međunarodne zimske škole

Zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać sa suradnicima primila je danas strane studente i nastavnike Algebrine međunarodne zimske škole iz Australije, Južne Koreje, Hong Konga, Meksika, Novog Zelanda i Europe, koji su došli u pratnji nastavnika Borisa Agatića i Marcele Pavlice, koordinatorice programa Međunarodnih škola Visokog učilišta Algebra iz Zagreba.

 Algebrina Međunarodna zimska škola održava se od 6. siječnja do 25. siječnja 2020. godine u zagrebačkom kampusu Visokog učilišta Algebra. U okviru programa, osim nastave u području digitalnih tehnologija i primijenjenog računarstva, studenti imaju organiziran razgled grada Zagreba, grada Zadra i posjet NP Plitvička jezera.

 Kako bi zainteresirali mlade iz cijelog svijeta, u Algebri su osmislili inovativni program putem kojeg, uz stručna znanja, mogu upoznati i doživjeti i kulturne i prirodne ljepote naše zemlje. “Osim učenja, želimo našim studentima pokazati najbolji Advent u Europi - Advent u Zagrebu te ljepote i kulturu grada Zadra pa iz tog razloga našu Zimsku školu smatramo dijelom edukativne turističke ponude Lijepe naše. Također, kao dodanu vrijednost studentima nudimo pohađanje radionice Hrvatskog jezika i kulture. Cilj radionice je upoznati studente s našim jezikom i kulturom te bogatom baštinom kako bi se mogli lakše snalaziti u našoj zemlji. Osim edukacije, studentima želimo predstaviti  Republiku Hrvatsku kao destinaciju za učenje te povećati broj turista kroz edukativne programe i na taj način vratiti našoj zemlji ono što nam pruža kroz ljetne mjesece. “– u najavi ove posjete rekla nam je Lidija Šimrak, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Algebre.

 Zamjenica gradonačelnika čestitala je Algebri na zanimljivom programu i zahvalila posebno na uvrštenju Zadra u ovaj inovativni program učenja. Upoznala je goste ukratko s osnovnim karakteristikama grada i istaknula značaj Sveučilišta u Zadru i njegove duge tradicije u ovom dijelu Europe te im zaželila ugodan boravak u našem gradu.

 

 

 

 

 

Vezane fotografije

Posjet Algebrine Međunarodne zimske škole Posjet Algebrine Međunarodne zimske škole Posjet Algebrine Međunarodne zimske škole Posjet Algebrine Međunarodne zimske škole