Posjet glazbene škole iz Kloster Neuburga
Posjet glazbene škole iz Kloster Neuburga
Uzvratni posjet austrijske glazbene škole.

Zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać, pročelnik za odgoj i školstvo Joso Nekić i voditeljica odsjeka za međunarodnu suradnju Anita Gržan Martinović primili su danas u Velikoj vijećnici Grada Zadar grupu djece iz grada Kloster Neuburga u Austriji. Svi su oni polaznici tamošnje glazbene škole, u uzvratnom posjetu glazbenoj školi Blagoje Bersa. 

Naime, Učenici puhačkog odjela Glazbene škole „Blagoje Bersa“ pod ravnanjem prof. Dražena Habuša od 3. do 6. svibnja 2018. nastupali su u austrijskom gradu Klosterneuburgu.  Organizator događaja bio je orkestar Grada Klosterneuburga (Stadtkapelle), uz potporu i pomoć gradonačelnika Klosterneuburga, Stefana Schmuckenschlagera i prelata Opatovine Kloster Neuburg, Bernharda H. Backovskog. Tom prilikom su ravnateljice dviju škola, gđa Branka Višić-Karavida i gđa Ariadne Basilli-Canetti uspostavile suradnju i dogovorile ovaj uzvratni  uzvratni posjet i gostovanje u Zadru.

 

Učenike je pozdravila zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać:  Radost mi je i čast pozdraviti vas u našoj Vijećnici i zaželjeti vam srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu u ime mojih kolega i u svoje osobno ime.  Ravnateljica zadarske glazbene škole Blagoje Bersa, gđa Branka Višić i voditelj Puhačkog orkestra, g. Dražen Habuš  prenijeli su nam svoje dojmove o prekrasnom boravku i gostovanju u vašem gradu prošloga mjeseca i uspostavi suradnje s vašom Glazbenom školom („J.G. Albrechtsberger ) i ravnateljicom gđom Ariadnom Basilli-Canetti.  Vjerujemo da će ovo biti početak jednog dugog prijateljstva i novih zajedničkih inicijativa i glazbenih projekata te da će i vaš gradonačelnik imati priliku osobno posjetiti Zadar u skoroj budućnosti.

I pročelnik Joso Nekić im je zaželio dobrodošlicu u Zadar, istaknuvši kako Grad Zadar podupire i traga za nadarenošću, a glazbene škole su pravo mjesto za to, stoga smo i ponosni na školu Blagoje Bersa. Poželio im je da postanu izvrsni glazbenici, ali prije svega prekrasni ljudi koji će voljeti glazbu. 

Ravnateljica austrijske glazbene škole Ariadne Basilli-Canetti zahvalila je na gostoprimstvu i naglasila kako su djeca oduševljena prijemom i smještaje u Zadru, te se nada nastavku suradnje i potpori gradskih institucija kako bi se ta razmjena nastavila događati.

 

Vezane fotografije

Posjet glazbene škole iz Kloster Neuburga Posjet glazbene škole iz Kloster Neuburga Posjet glazbene škole iz Kloster Neuburga