Početak nove školske godine u novoj školi
Početak nove školske godine u novoj školi
Gradonačelnik sa suradnicima na blagoslovu novosagrađene škole na Novom Bokanjcu.

Gradonačelnik Branko Dukić, njegov zamjenik Ante Babić te pročelnici Joso Nekić i Darko Kasap nazočili  su danas blagoslovu novootvorene škole Ivo Mašina na Novom Bokanjcu. Školu je blagoslovio nadbiskup Želimir Puljić.

Katolička osnovna škola Ivo Mašina u Zadru počela je s radom prvog dana nove školske godine u ponedjeljak  6. rujna u novoj, suvremeno opremljenoj  školskoj zgradi  vrijednoj 50 milijuna kuna. Trenutno školu pohađa 150 učenika u šest razrednih odjeljenja. Upisana su nova dva prva razreda, svaki s po 25 učenika i jedan peti razred. U novu školsku zgradu preselili su se učenici 2., 3. i 4. razreda koji su pohađali Katoličku osnovnu školu Ivo Mašina koja je djelovala u zgradi Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević na poluotoku u Zadru. Među 150 učenika je 88 novoupisanih, a  svake godine upisivat će se prva dva razreda.   

Gradonačelnik se obratio nastavnicima i djeci:  Dragi učenici i profesori čestitam vam na ovoj prelijepoj, suvremenoj, izvrsnoj opremljenoj novoj školi. Ovo je druga nova škola koja kreće s radom ove godine u našem gradu i Zadrani su po tome napravili ogroman iskorak. Preuzvišeni oče nadbiskupe, ravnatelju, draga djeco i roditelji, zajedničkim naporom, suradnjom i sredstvima izgradili smo predivnu suvremenu škola na ponos i korist svakom zadarskom djetetu. Hvala svima koji su uložili napor kako bismo ispunili dano obećanje i krenuli s radom već ove godine. Potrebe su velike, broj razreda će svake godine biti veći, a vesele me i namjere nadbiskupije za daljnjim proširenjem. Tu je kompleks sportskih igrališta, pravi mali Višnjik, za djecu, ali i sve stanovnike. Ovaj mandat želimo završiti s mjestom u vrtiću za svako zadarsko dijete i gradnjom novih i dogradnjom starih škola kako bismo imali najviše standarde u obrazovanju, a to podrazumijeva i škole u jednoj smjeni.  Nakon nove područne škole na Ploči prošlog polugodišta, jučer je nastava krenula i u novoj školi Voštarnica u centru Mocire.  Zahvaljujući suradnji s Crkvom pri gradnji ove škole,  gradit će se još jedna u Crvenim kućama, kvartu u koji u nove POS-ove stanove uskoro useljava sto mladih obitelji. Pripremamo i projekt proširenja škola Šimuna Kožičića Benje i Bartola Kašića… to znači da nema stajanja i blago nama dok gradimo vrtiće i škole, to nam je dokaz da je Zadar mlad i živ grad koji ima svjetlu budućnost.
Draga djeco, a na poseban način dragi prvašići: svi volimo ljeto, ali evo kupanju je skoro kraj. Siguran sam da ste uzbuđeni oko svega što je pred vama u ovoj školi. Upoznat ćete nove prijatelje, prve ljubavi, puno ćete se igrati i učiti. Uživajte, budite dobri jedni prema drugima i naravno slušajte učitelje kao što kući slušate roditelje, pa još malo više.

 

 

Vezane fotografije

Početak nove školske godine u novoj školi Početak nove školske godine u novoj školi Početak nove školske godine u novoj školi Početak nove školske godine u novoj školi Početak nove školske godine u novoj školi Početak nove školske godine u novoj školi Početak nove školske godine u novoj školi Početak nove školske godine u novoj školi Početak nove školske godine u novoj školi Početak nove školske godine u novoj školi Početak nove školske godine u novoj školi Početak nove školske godine u novoj školi