Početak nove školske godine
Početak nove školske godine
Prvi dan nastave u zadarskim školama.

Gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin sa suradnicima obišli su danas srednje i osnovne škole povodom prvog dana nastave. Najprije su posjetili četiri srednje škole u Perivoju Vladimira Nazora (gimnazije Vladimira Nazora i Jurja Barakovića, te Prirodoslovno-grafičku i Školu primijenjenih umjetnosti). Zbog epidemioloških mjera, nisu ulazili u prostore škola već su se učenicima i ravnateljima obratili iz školskog dvorišta.

Nakon toga obišli su obnovljenu i nadograđenu osnovnu školu na Dračevcu, koju su zajednički otvorili gradonačelnik i jedan učenik prvog razreda. Na otvorenju PŠ Ploča nazočio je i pomoćnik ministra obrazovanja i znanosti Momir Karin.

Gradonačelnik je poželio prvašićima sretan početak školske godine riječima: - Djeco, ne zaboravite - škola nije samo knjiga i obaveza, ona je mjesto sklapanja novih prijateljstava, stjecanja novih iskustava i zabave. Ove smo godine došli tu poruku poslati iz obnovljene Područne škole na Ploči. A ona je primjer kakve uvjete školovanja želimo za sve zadarske školarce. Naravno, projektirajući je vodili smo se najvišim standardima, a i procjenama kako će ovdje vrlo skoro biti popunjene sve klupe za stotinu učenika.  Ipak, ova školska godina donosi i brige zbog epidemioloških uvjeta. Naši ravnatelji, učitelji i nastavnici odgovorno su se spremili i za to. Mi u gradskoj upravi pomažemo im da u ovim uvjetima budu spremni na prilagodbe. Zato nam je potrebno zajedništvo s učenicima i njihovim roditeljima. Zajedno ćemo proći i ovo razdoblje i vjerujem kako ćemo uspješno prevladati ovaj izazov.

Vezane fotografije

Početak nove školske godine Početak nove školske godine Početak nove školske godine Početak nove školske godine Početak nove školske godine Početak nove školske godine Početak nove školske godine Početak nove školske godine Početak nove školske godine Početak nove školske godine Početak nove školske godine Početak nove školske godine