Otvoreno rekonstruirano raskrižje ulica Benka Benkovića i Put Nina
Otvoreno rekonstruirano raskrižje ulica Benka Benkovića i Put Nina
Fotogalerija Galerija
Dovršena nova gradska prometna transverzala koja spaja krajnji istočni i zapadni dio Zadra.

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, sa zamjenicima i pročelnicima upravnih odjela obišao je novoobnovljeno raskrižje ulica Benka Benkovića i Puta Bokanjca te Puta Nina. Raskrižje i prometnice otvorene su danas za sav promet, a radovi su završeni mjesec dana prije ugovorenog roka. Time je dovršena nova gradska prometna transverzala koja spaja krajnji istočni i zapadni dio Zadra, od Gradskog groblja do Žmirića. 

Gradonačelnik Branko Dukić građanima je zahvalio na strpljenju, a izvođačima što su radove obavili prije roka.

-Jedina stvar koju smo ovdje maknuli bila je tržnica, ali nju ćemo premjestiti pedesetak metara više i ona se radi, vjerujem da će građani ovoga kvarta biti zadovoljni i da će uživati u ovom dijelu grada. Čestitao bih izvođačima koji su ovaj projekt izvršili prije roka, a zahvalio bih i mojim pročelnicima, posebno Darku Kasapu koji je uvijek vodio brigu da ovaj dio posla, s obzirom da znamo da su građani osjetljivi na prometne probleme, bude na vrijeme gotov, istaknuo je gradonačelnik Dukić. 

- Radove vrijedne 6,5 milijuna kuna izvodila je tvrtka Vodoinstalacija, a nadzor je provela tvrtka Gin d.o.o. Nova gradska prometnica, ulicama B. Benkovića, Domovinskog rata, H. Ćustića, Petra Skoka i Marina Getaldića, omogućava bolju protočnost prometa i čini jednu od četiri cestovne transverzale grada Zadra. U sklopu projekta rekonstruirana je  i nadograđena sva prateća komunalna infrastruktura – odvodnja, nogostupi, javna rasvjeta, vodovodna mreža. U sklopu rekonstrukcije izgrađena je i sekundarna kanalizacijska mreža u dvije ulice – Fra Luje Marune i Nikole Strmića, kazao je pročelnik Odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darko Kasap istaknuvši kako se Zadar priprema za novi budući inteligentni transportni sustav.

Nakon obilaska novoga raskrižja, gradonačelnik Dukić obišao je gradilište buduće tržnice na Meladi. Dovršetak tržnice gradonačelnik je najavio za jesen.

- U tijeku je provedba projekta preseljenja tržnice na Meladi na novu lokaciju uz križanje Puta Bokanjca s Ulicom Franje Petrića. Na površini od 700 metara četvornih bit će uređena suvremena tržnica kapaciteta 25 prodajnih mjesta sa svom opremom – skladišnim prostorom, sanitarnim čvorovima, parkiralištem za iskrcaj robe. Prostor tržnice je projektiran kao višenamjenski kvartovski trg koji će se moći koristiti u poslijepodnevnim i večernjim satima za različita javna događanja. Cijena projekta je 490.000 kuna,  a izvođač je tvrtka Stipčević d.o.o., objasnio je pročelnik Kasap.

- Očekuje se danas i puštanje ulice u Jazinama na Liburnskoj obali čime staju radovi do jeseni i mi smo spremni za prihvat svih gostiju koji dolaze u Zadar. Tijekom ljetne sezone počet ćemo na nekoliko lokalnih cesta s izgradnjom kanalizacije, Nikole Tesle, Šižgoričeva ulica za koju se potpisuje ugovor, u Riječkoj ulici, te Ulici Put Stanova koja će se na jesen rekonstruirati, dodao je pročelnik Kasap.

 

Vezane fotografije

Otvoreno rekonstruirano raskrižje ulica Benka Benkovića i Put Nina Otvoreno rekonstruirano raskrižje ulica Benka Benkovića i Put Nina Otvoreno rekonstruirano raskrižje ulica Benka Benkovića i Put Nina Otvoreno rekonstruirano raskrižje ulica Benka Benkovića i Put Nina Otvoreno rekonstruirano raskrižje ulica Benka Benkovića i Put Nina