Danas su otvoreni radovi na ozgradnji sekundarne kanalizacijske mreže na više lokacija: u ulicama Ivane Brlić Mažuranić, Grge Novaka,  prilazu Ravnih kotara te na Putu Vukića.

Grad Zadar i Odvodnja ugovorili su s Hrvatskim vodama radove ukupno vrijedne 9,7 milijuna kuna pri čemu se iz gradskog proračuna izdvaja 10% navedenih sredstava, a svi radovi trebali bi biti završeni do konca godine.

Radovi na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže počinju u MO Višnjik u Prilazu Ravnih kotara, a radit će se i u ulicama Edvina Androvića, Dobriše Cesarića, te u Starigradskom i Otočkom prilazu, kao i u Ulici Božidara Adžije. Vrijednost radova je 1.932.000 kuna, a ukupno će se izgraditi 1.222 metra kanalizacijskog cjevovoda.  Istodobno će se početi raditi i u Ulici Matije Gupca na izgradnji 2.800 metara kanalizacijskog cjevovoda vrijednog 3.104.000 kuna.Ovaj projekt uključuje i priključne ulice, a to su Mažuranićeva, Stančićeva, Mate Balote, dio Ulice Ivane Brlić Mažuranić, Milana Begovića, Ivana Cihlara Nehajeva i Harambašićeva.

Radovi također počinju na prvoj fazi izgradnji kanalizacijske mreže na području MO Ričina. Vrijednost tih radova je 3.103.000 kuna, a radi se o 2.700 metara kanalizacijskog cjevovoda. Radovi počinju od Puta Vukića, a radit će se i u Arbanaškoj, na Putu Kotlara, u ulicama Frane Bulića, Tita Strozzija, Vanje Raduša, Nikole Jerolimova i u Galovačkoj ulici. U ovoj godini radit će se na Putu Vukića, u Arbanaškoj i na Putu Kotlara. 

Uz to danas su počeli  na crpnoj stanici Zgon u Diklu s pripadajućim gravitacijskim kolektorom.Ovaj je projekt vrijedan 4.051.000 kuna, a radi se 4.200 metara cjevovoda. U ovoj godini će se raditi u Ulici Romansa, Ulici Ivana Tijardovića, Puntamičkoj ulici, Težačkoj ulici, ulicama Grge Novaka i Julija Klovića i na spoju tih ulica na Put Dikla. Ovog tjedna kreću radovi i na ostalim projektima.  Riječ je o izgradnji kolektora u Ulici Nikole Šopa u dužini 680 metara vrijednog 1.360.000 kuna, te o izgradnji kanalizacijskog kolektora na dijelu Ulice Matije Gupca. Vrijednost tih radova je 270.000 kuna, a radi se o 170 metara cjevovoda.

 Također se počinje raditi i na kanalizacijskoj mreži u Arbanasanima koja gravitira na crpnu stanicu Arbanasi. Tu je čitav niz ulica koje su predviđene za radove u sljedećoj godini, a preduvjet za izgradnju je crpna stanica Arbanasi 1 vrijedna 1.239.000 kuna. 

Vezane fotografije