Gradonačelnik obišao gradilište sekundarne kanalizacijske mreže na Punatmici
Gradonačelnik obišao gradilište sekundarne kanalizacijske mreže na Punatmici

Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta i pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darko Kasap, obišli su danas gradilište sekundarne kanalizacijske mreže na Puntamici. Radi se o jednom od četiri gradilišta sekundarne fekalne odvodnje na području grada na kojima se trenutno radi.

"Ovdje smo došli obići jedno gradilište od četiri koje imamo gdje gradimo sekundarnu fekalnu odvodnju. Pored ovog imamo još Arbanse, Ričine i Diklo. Za tu namjenu u ovoj ćemo godini iz gradskog proračuna izdvojiti 3 milijuna i 700 tisuća kuna te nastaviti i sljedeće godne izdvajati sukladno proračunskim mogućnostima," naglasio je graodnačelnik Kalmeta te još jednom podsjetio da je za 206 gradskih ulica pripremljena sva potrebna dokumentacija za izgradnju sekundarne kanalizacijske mreže. "Grad je sa 7000 pao na 3500 crnih jama od kojih je većina na području Petrčana i Kožina ali na i području grada Zadra. Sve nam je to prioritet," naglasio je. Pročelnik Kasap istaknuo je da se radi o najznačjnijem i najvećem projektu vrijednom 250 milijuna kuna koji će Grad Zadar nominirati za sredstva strukturnih fondova EU. Prema planu s realizaciom projekta krenulo bi se u proračunskoj 2016.-2018. godini.

Gradonačelnik je ovom prigodom najavio dovršetak radova na rotoru na Murvičkoj cesti te otvaranje prometnice u petak u 14 sati. Nakon toga nastavljaju se radovi u Ulici Hrvoja Ćustića.

Također, u ponedjeljak se zatvara prometnica Obala Kralja Tomislava i Liburnska obala zbog radova na izgradnji CP 1 i CP 2. Radovi će trajati do 15. svibnja sljedeće godine. "Molimo građane za razumjevanje i strpljenje. Promet će biti reguliran u dogovoru s prometnom policijom, a nakon što napravimo te dvije crpne postaje , te CP Park i Maestral, na kojoj će početi radovi u siječnju, neće postojati niti jedan fekalni ispust u more", ponovio je gradonačelnik Kalmeta.

Projekt prometne regulacije bit će obajvljen ovih dana. Zasada se zna da će se promet odvijati Murajem dok će za ukrcaj na trajekte na snazi biti poseban režim prometovanja do trenutka do kada trajekti budu izmješteni u Gaženicu. 

Vezane fotografije

Gradonačelnik obišao gradilište sekundarne kanalizacijske mreže na Punatmici Gradonačelnik obišao gradilište sekundarne kanalizacijske mreže na Punatmici Gradonačelnik obišao gradilište sekundarne kanalizacijske mreže na Punatmici Gradonačelnik obišao gradilište sekundarne kanalizacijske mreže na Punatmici Gradonačelnik obišao gradilište sekundarne kanalizacijske mreže na Punatmici Gradonačelnik obišao gradilište sekundarne kanalizacijske mreže na Punatmici