Otvoren Tuna, sushi & wine festival
Otvoren Tuna, sushi & wine festival
U atriju palače Cedulin otvoreno peto izdanje Tuna, Sushi & Wine Festivala.

U atriju palače Cedulin danas je otvoreno peto izdanje Tuna, Sushi & Wine Festivala.

Kako je istaknuo otpravnik poslova Japanskog veleposlanstva u Hrvatskoj Kazumasa Miyazaki, Japan svake godine iz Hrvatske uveze gotovo 2.000 tona kvalitetne i vrlo cijenjene tune. Tuna je gospodarska poveznica naših zemalja a željeli bismo u budućnosti i proširiti suradnju. Ovaj festival doprinosi širenju prijateljstva između naših zemalja te potiče daljnji rast gospodarskih odnosa, rekao je Miyazaki.

Festivalski program obuhvaća origami radionice, prezentacije tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih vještina te Gastro pijacu na Trgu Petra Zoranića i Gastro večer u Arsenalu 13. travnja. Na Gastro pijaci prezentirat će se uljari, solana Pag, Paška sirana, OPG Matulić, OPG Šinjorina smokva, OPG Matak - zadarski tartuf i Maraska, uz svakodnevni live cooking show i glazbeni program. Za bonove u vrijednosti od 15 kuna posjetitelji će moći kušati specijalitete od tune i jadranske ribe, za 10 kuna vino ili sok a sav prihod od prodaje bonova namijenjen je Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Zadru.

- Ovo je lijepa priča o tradiciji, ribarstvu i kulinarstvu. Priča se svake godine širi da bi sada došla već na dvotjednu manifestaciju koja predstavlja gastronomiju našeg kraja u jedinstvenom spoju s japanskom kulturom. Tuna nas je povezala i naše poslovne odnose pretvorila u prijateljske. Ovo je obogatilo i našu turističku ponudu i siguran sam da ćemo zahvaljujući festivale dobiti i nove goste, rekao je na otvaranju zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Župan Božidar Longin rekao je kako je festival prilika za još bliže povezivanje dviju kultura ali i istaknuo kako je Zadarska županija pionir hrvatske marikulture te proizvođač 80 posto ribe. 

Vezane fotografije

Otvoren Tuna, sushi & wine festival Otvoren Tuna, sushi & wine festival Otvoren Tuna, sushi & wine festival Otvoren Tuna, sushi & wine festival Otvoren Tuna, sushi & wine festival Otvoren Tuna, sushi & wine festival