Otkrivene ploče s novim nazivima osam ulica
Otkrivene ploče s novim nazivima osam ulica

Gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta zajedno s braniteljskim udrugama Domovinskog rata i obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, sukladno Odluci Gradskoga vijeća Grada Zadra, svečano je otkrio natpise novoimenovanih ulica u gradu Zadru. 

Nove nazive dobile su ulice: 

Ulica Ante Baljaka (do sada dio ulice fra Grge Martića od raskrižja sa Ulicom Put Nina do prvog raskrižja sa Ulicom Branimira Gušića), Ulica 4. gardijske brigade (do sada diio Jadranske ceste od raskrižja sa Ulicom dr. Ante Starčevića do raskrižja sa Benkovačkom cestom), Ulica 84. gardijske bojne HV Termiti  (dio Jadranske ceste od raskrižja sa Benkovačkom cestom do raskrižja sa Gaženičkom cestom), Trg Damira Zdrilića (prostor u produžetku spoja Ulice J.Jovića i Ulicom Tome Maretića), Športsko rekreacijsko igralište Jose Runjića u Ričinama, Ulica braće Miroslava i Janka Perice (dio Biogradske ceste od raskrižja s Ulicom Put Kotlara do raskrižja s Gaženičkom cestom), Ulica Deana Nikpalja (dio Ulice Đure Marušiće od raskrižja sa Šestanskim prolazom do raskrižja sa Ulicom kralja Tvrtka), te Ulica Denisa Bajla (dio Ulice Jure Kastriotića Skenderbega od križanja sa Ulicom fra Gjerge Fischte do Trga kraljice Teute).

Svečanosti su se pridružili roditelji poginulih branitelja, generali Ante Gotovina i Damir Krstičević te brojni pripadnici postrojbi čija imena ulice nose od danas.

" Treba pričati o ljudima, našim susjedima, našim braniteljima, koju su doslovno preko noći postali ratnici, treba pričati o njihovom viteštvu, put momaka s crvenim beretkama put je viteštva i časti hrvatskog vojnika i ovo je način da im Zadar još jedanput kaže hvala. " - rekao je prigodom otkrivanja ulice 4. Gardijske brigade gradonačelnik Božidar Kalmeta.

" To je pohvalno, to su ti ljudi zaslužili, to su te naše ratne postrojbe, oni su stvarali tu pobjedu, oslobodili domovinu, to su čvrsti temelji na kojima gradimo modernu Hrvatsku, mi smo uvijek zajedno,  kao što smo bili u ratu, tako smo i u miru " - rekao je general Ante Gotovina.