Omiški laureati klapa Kožino kod gradonačelnika
Omiški laureati klapa Kožino kod gradonačelnika

-Čestitam Vam u ime svih na ogromnom uspjehu koji ste postigli na 48. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Jer osvojiti Omiš isto je kao u tenisu osvojiti Wimbledon, kazao je gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta članovima klape Kožino i voditelju Anti Radosu na današnjem primanju u Maloj vijećnici.

Muška klapa Klapa "Kožino" iz Kožina pobjednik je ovogodišnjeg omiškog festivala prema ocjenama stručno ocjenjivačkog povjerenstva te im je pripao Zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša. Također osvojili su i drugu nagradu publike i Srebrni leut.  Ova pobjeda ujedno je prva pobjeda jedne zadarske klape u muškoj konkurenciji u povijesti festivala. Ženska klapa Zadranke osamdesetih je godina  pobjeđivala, u dva navrata, međutim niti jedna od brojnih koje su nastupale u muškoj konkurenciji nije dobila ovo priznanje, tako da je moralo proteći skoro 30 godina da se jedna zadarska klapa vrati na tron klapskog "olimpa".

- Zadar je posljednjih godina sve više prisutan na hrvatskoj klapskoj sceni. Naše su klape, i muške i ženske, redovito u finalu omiškog festivala te u samom vrhu ostalih klapskih natjecanja. Dokaz je to da zadarske klape sve bolje i kvalitetnije rade, kazao je voditelj klape Kožino, Ante Rados, nagrađivani tekstopisac, skladatelj i aranžer i dobitnik je 19 različitih „omiških“ nagrada s četiri klape (Fortunal, Crikvenica, Kaleta i sada Kožino). 

Gradonačelnik Kalmeta za uspomenu na ovaj susret članovima klape darovao je Čikin križ, a klapa gradonačelniku izvedbu pjesme "Paune moj" koja im je donijela omiško zlato.

Primanju su uz gradonačelnika nazočili gradska vijećnica Elvira Sterle, pročelnik UO za kulturu i sport Radovan Dunatov, pročelnik UO za odgoj i školstvo, Joso Nekić i pročelnica UO za komunalne djelatnosti, Ivana Vanjak.