Održano predavanje Škola jednakih mogućnosti - uloga i položaj pomoćnika u nastavi u inkluzivnom okruženju
Održano predavanje Škola jednakih mogućnosti - uloga i položaj pomoćnika u nastavi u inkluzivnom okruženju

Danas je u Ogranku gradske knjižnice Arbanasi održano predavanje dr. sc. Matilde Karamatić Brčić pod nazivom "Škola jednakih mogućnosti- uloga i položaj pomoćnika u nastavi u inkluzivnom okruženju". Organizator predavanja je Volonterski centar Zadar kao partner Gradu Zadru u okviru projekta „Škola puna mogućnosti –pomoćnici u nastavi za razvoj mogućnosti svih učenika“.

Ovo je prvo predavanje u nizu, od ukupna četiri, koja će Volonterski centar organizirati na temu inkluzivnog obrazovanja za širu javnost i krajnje korisnike koja će se zasnivati na terenskom istraživanju četiri stručnjaka odgojno-obrazovnog-rehabilitacijskog profila u sedam zadarskih osnovnih škola. Sadržaj predavanja bit će objavljen u brošuri.

-Današnje predavanje je zapravo prva terenska analiza. Cilj je da različitost među djecom postaje poticaj, a ne prepreka – naglasila je dr.sc. Karamatić Brčić.

Grad Zadar program uvođenja osobnih pomoćnika u nastavu kontinuirano provodi u zadarskim osnovnim školama od travnja 2010. godine. Za školsku 2014./2015. spomenuti program prijavljen je za financiranje iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Projekt pod nazivom „Škola puna mogućnosti –pomoćnici u nastavi za razvoj mogućnosti svih učenika“odabran je za financiranje sukladno Odluci o financiranju od 23. rujna 2014.u ukupnom bespovratnom iznosu od 1.918.542,16 kuna. Osnovni ciljevi projekta su osigurati kontinuiranu i kvalitetnu podršku učenicima s teškoćama koji su integrirani u redovite odgojno-obrazovne ustanove i za pomoćnike u nastavi angažirati nezaposlene osobe registrirane na tržištu rada.

Sve prisutne pozdravila je voditeljica projekta Ivana Perić-Zrilić iz Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra.

Vezane fotografije

Održano predavanje Škola jednakih mogućnosti - uloga i položaj pomoćnika u nastavi u inkluzivnom okruženju Održano predavanje Škola jednakih mogućnosti - uloga i položaj pomoćnika u nastavi u inkluzivnom okruženju Održano predavanje Škola jednakih mogućnosti - uloga i položaj pomoćnika u nastavi u inkluzivnom okruženju