Središnji događaj dvotjednog obilježavanja Dana Grada bila je današnja svečana sjednica Gradskog vijeća u Hrvatskoj kazališnoj kući, održana dan uoči sutrašnjeg Dana Grada i blagdana sv. Krševana.

Središnji događaj dvotjednog obilježavanja Dana Grada bila je današnja svečana sjednica Gradskog vijeća u Hrvatskoj kazališnoj kući, održana dan uoči sutrašnjeg Dana Grada i blagdana sv. Krševana.

Na toj su sjednici gradonačelnik Živko Kolega i predsjednik Vijeća dr. Zvonimir Vrančić uručili nagrade ovogodišnjim laureatima.
Kao što smo već ranije izvijestili, odlukom Gradskih vijećnika Nagrade za životno djelo dodijeljene su gospodinu Joji Ricovu, književniku iz Zagreba, kao zahvalnost za osobit doprinos gradu Zadru, za izvanredne rezultate, naročite uspjehe i zasluge na području književnog i kulturnog stvaralaštva te dr. med. Milivoju Klariću iz Zadra, kao zahvalnost za osobit doprinos gradu Zadru za izvanredne rezultate, naročite uspjehe i zasluge na području zdravstva i kulture.

Dobitnici ovogodišnjih Nagrada Grada su dr. Belinda Vuksan za humanost, iznimne rezultate i zasluge na području zdravstva, maestro Ivan Repušić za izvanredne rezultate i zasluge na području glazbene kulture, te Jana Mijailović za zapažene rezultate i zasluge na području sporta i rekreacije.

Grb Grada ove su godine dobili Gorska služba spašavanja – Stanica Zadar za humanost, zapaženu predanost i hrabrost u spašavanju ljudskih života i imovine, potom Dijabetička udruga iz Zadra, za uzorne uspjehe na edukaciji građana o sve učestalijim oboljenjima od dijabetesa te Klapa „Donat“ za postignute uzorne uspjehe na području glazbene kulture i humanitarne djelatnosti.

Odlukom Gradonačelnika, Grb Grada dobili su i Jesper Norman te Mladen Pešić za hrabrost iskazanu prilikom spašavanja osobe iz tonućeg vozila u Uvali Jazine, te Saša Martinović, mladi zadarski šahist.

Uz prigodni program u HKK Zadar, nazočnima se, svojim godišnjim izvješćem, obratio gradonačelnik Živko Kolega , podsjetivši na sve započete, nastavljene i ostvarene programe i projekte u našem gradu u proteklih godinu dana, a zadarsku je javnost ovom prilikom upoznao i sa svojim nedavnim posjetom generalu Anti Gotovini u Scheveningenu te prenio njegove pozdrave svojim Zadranima.
Cjelovito izvješće gradonačelnika Kolege za 2007. godinu možete vidjeti na htpp://www.grad-zadar.hr/gradonacelnik.php

Vezane fotografije

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana Grada