Aktualnim satom i vijećničkim pitanjem o razlozima kašnjenja izdavanja obveznica za financiranje izgradnje višenamjenske dvorane i zatvorenog plivališta na Višnjiku i načinu na koji se njihova izgradnja trenutno financira, započela je 30. sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra.

Aktualnim satom i pitanjem vijećnika Damira Mišlova o razlozima kašnjenja izdavanja obveznica za financiranje izgradnje višenamjenske dvorane i zatvorenog plivališta na Višnjiku i načinu na koji se njihova izgradnja trenutno financira, započela je 30. sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra.

Kako je pojasnila gradonačelnica Lovrin, izdavanje municipalnih obveznica kasni jer se čeka donošenje potrebnog Pravilnika Vlade, a izgradnja se za sada financira iz Gradskog proračuna.

Na aktualnom su satu prihvaćeni i prijedlozi vijećnice Omerke Šarić da se tijekom turističke sezone zabrani izvođenje građevinskih radova u turističkim zonama te da se veća sredstva iz Proračuna usmjere za dječje vrtiće.

Vijećniku Stanislavu Antiću pojašnjeno je u kojoj su fazi projekti postavljanja ležećih policajaca i gradnje ceste koja povezuje glavnu prometnicu s kožinskim primorjem, dok je vijećnika Sretena Strelova zanimalo u kojoj je fazi projekt osvjetljenja gradskog mosta. Kako je kazano, nadzorni je inženjer konačno dao suglasnost na nanovo izrađeni primjerak rasvjetnog tijela te će se s radovima nastaviti vrlo skoro.

Na sjednici je obrazložen godišnji obračun Proračuna Grada Zadra za 2003. godinu te je prihvaćena odluka o raspolaganju tekućom pričuvom iz 2003. u iznosu od nešto manje od 2 milijuna kuna. Taj iznos, odlučeno je, uključit će se u višak prihoda Proračuna te će se utrošiti za tekuće potrebe donošenjem izmjena i dopuna Proračuna tijekom 2004. godine.

Gradski vijećnici imenovali su i Vijeće za dodjelu koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti na pomorskom dobru, a prihvatili su i izvješće o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2003.

Vijećnici su, također, dali i svoje mišljenje na Prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana Zadarske županije koje su nazočnima pojasnili predstavnici Županijskog zavoda za prostorno planiranje. Izmjene i dopune odnose se u prvom redu na trasu Jadranske autoceste u skladu s izvedenim stanjem, trasu spojne brze ceste «čvor Zadar2-Gaženica», trasu magistralnog plinovoda u skladu sa Studijom i idejnim projektom opskrbe plinom Zadarske županije te na lokacije marikulture.

Gradsko vijeće prihvatilo je i izmjene Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja u Gradu Zadru i to u dijelu koji se odnosi na odgovornost za plaćanje ugovorne kazne. Prema odluci vijećnika, odgovornost plaćanja kazne za parkiranje ostaje isključivo na vlasniku vozila, kojemu ostaje pravo refundiranja troškova od strane stvarnog korisnika vozila.