Dana 27. ožujka 2008. s početkom u 9.00 u velikoj gradskoj vijećnici održana je 20. sjednica Gradskog vijeća na kojoj je usvojen prijedlog o izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Zadra.
Dana 27. ožujka 2008. s početkom u 9.00 u velikoj gradskoj vijećnici održana je 20. sjednica Gradskog vijeća na kojoj je usvojen prijedlog o izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Zadra.
Prihvaćen je dokument „Strategija neovisnog razvoja unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru (PIFC) u RH za jedinice lokalna i područne (regionalne) samouprave" kojim se jedinice lokalne samouprave obavezuju uspostaviti i razvijati sveobuhvatnu i učinkovitu unutarnju financijsku kontrolu.
Prihvaćen je i prijedlog odluke o komunalnom redu kojim se povećavaju iznosi novčanih kazni za počinjene prekršaje do deset puta, a novost je i to da će od sada komunalni redari izdavati obavezni prekršajni nalog i dostavljati ga počinitelju prekršaja. Nadležnost prekršajnog suda nastupa tek po prigovoru prekršitelja.
Podržan je prijedlog odluke o osnivanju trgovačkog društva EKO za gospodarenjem otpadom sa zajedničkim poslovnim udjelima Grada Zadra (51%), Zadarske županije (23%) i Grada Benkovca (26%), a koje će upravljati izgradnjom i uspostavom Županijskog centra za gospodarenje otpadom na utvrđenoj lokaciji na području grada Benkovca.
Vijećnici su podržali i zajednički prijedlog Vijećnika Omerke Šarić i Danijela Telesmanića da se uputi inicijativa za izmjenu zakona o morskom ribarstvu kojom bi se regulirao ribolov morskim alatima ludrom i migavicom, a u potpunosti zabranio ribolovni alat batana sa staklom.
Gradsko vijeće jednoglasno je prihvatilo financijska izvješća Znanstvene knjižnice, Gradske knjižnice, Hrvatske kazališne kuće, Dječjih vrtića Radost, Sunce i Latica za 2007. godinu.
Prihvaćena je odluka o uređivanju osnivačkih prava i obveza za Pučko otvoreno učilište Zadar kojem je osnivač Grad Zadar.
Jednoglasno je izglasan i prijedlog kojim se Grad Zadar oslobađa plaćanja komunalnog doprinosa za vanjsko uređenje središta plivačkih sportova u sklopu ŠRC Višnjik, također i investitor Petar Ninčević za gradnju sportske dvorane za tenis, uz uvjet da, u slučaju prenamjene prostora, plati sav iznos komunalnog doprinosa.
Dosadašnjem vijećniku Zlatku Miliši prestao je vijećnički mandat, a prisegu je položio novi vijećnik Mladen Meštrović iz HSP-a.

Vezane fotografije

ODRŽANA 20. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA