Odobreno 1.104.000,00 eura za nastavak projekta iz programa ZAŽELI – POKRET 2+
Odobreno 1.104.000,00 eura za nastavak projekta iz programa ZAŽELI – POKRET 2+

Gradu Zadru odobren je projekt „POKRET 2+ Prevencija instituciOnalizacije i jačanje socijalne inKluzije kroz unaprjeđenje kvalitete pružanja usluga potpore i podRške u svakodnEvnom životu starijim osobama i osobama s invalidiTetom na području zadarske županije“, ukupne vrijednosti 1.104.000 eura.
Projekt je prijavljen za sufinanciranje na otvoreni poziv u kolovozu 2023. godine, u partnerstvu za Hrvatskim Crvenim križem Gradsko društvo Crvenog križa Zadar i Općinom Starigrad.
„Jučer smo preuzeli novi ugovor za nastavak jednog od najplemenitijeg i društveno najznačajnijeg projekta naziva „POKRET 2+“ odobrenog u sklopu programa ZAŽELI. Iako je njegova financijska vrijednost visoka, prava vrijednost ipak leži u njegovoj namjeni i svrsi da značajno poboljša svakodnevnu kvalitetu života za 138 starijih sugrađana tijekom razdoblja od 32 mjeseca. Cilj nam je osigurati da stariji građani i osobe s invaliditetom imaju pristup podršci i pomoći koja im je potrebna kako bi zadržali svoj osjećaj pripadnosti, samostalnosti, u svom domu, okruženi podrškom svoje zajednice. Kroz ovo što nazivamo "POKRET 2+", želimo smanjiti osjećaj društvene izolacije, jačati inkluziju i spriječiti institucionalno smještanje naših najranjivijih sugrađana.“- izjavila je pročelnica odjela za EU fondove Stefani Mikulec Perković.

Projektom će se zaposliti 23 pružatelja usluga i podijeliti 4.416 paketa potrepština.

Trajanje projekta je 36 mjeseci,  a odabir pripadnika ciljne skupine vršit će se javnim pozivom sukladno odredbama Uputa za prijavitelje.

Objava javnog poziva planira se u razdoblju drugog kvartala 2024. godine,o čemu će Grad obavijestiti javnost putem internetskih stranica, društvenih mreža i medija. Više o prihvatljivosti pripadnika ciljane skupine dostupno je u dokumentu u privitku ovog članka, koji čini izvadak iz Uputa za prijavitelje kojima možete pristupiti ovdje. 

 

Vezane fotografije

Odobreno 1.104.000,00 eura za nastavak projekta iz programa ZAŽELI – POKRET 2+ Odobreno 1.104.000,00 eura za nastavak projekta iz programa ZAŽELI – POKRET 2+ Odobreno 1.104.000,00 eura za nastavak projekta iz programa ZAŽELI – POKRET 2+