Obilježavanje Europskog tjedna 2018.
Obilježavanje Europskog tjedna 2018.
Učenici O.Š. Petra Preradovića u posjeti Uredu EDIC-a Zadar

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna 2018. (7.-11. svibnja), Informacijski centar Europe Direct Zadar, informacijsko sredstvo Europske unije u Zadarskoj županiji, u suradnji sa Zadarskom županijom, Centrom za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK), Gradskom knjižnicom Zadar, kao i osnovnim školama i vrtićima, organizira niz aktivnosti s ciljem upoznavanja građana s vrijednostima koje promiče Europska unija.

 Danas, 10. svibnja u 10.00 sati, učenici 5. A razreda O.Š. Petra Preradovića sa svojim nastavnicama Anitom Miletić i Josipom Milardović, posjetili su ured EDIC-a na Danima otvorenih vrata i proveli zanimljiv sat informirajući se o Europskoj uniji. Na ovaj način projekt EDIC Zadar priključio se „Danima otvorenih vrata EU projekata“ koji provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

 Uz voditelja ureda EDIC-a, g. Marka Mašinu, učenicima je o ulozi gradova  i građana u zbližavanju država EU-a te gradovima-prijateljima Zadra u Europskoj uniji, govorila voditeljica Odsjeka za međunarodnu suradnju Grada Zadra, gđa Anita Gržan Martinović.

 Bio je to veoma zanimljiv sat „terenske nastave“, na kojem su učenici pokazali puno znatiželje i zanimanja za pojmove vezane za EU, a pojedini i puno znanja koje nadilazi njihovu dob i programe V. razreda na ovu tematiku.

 

 

Vezane fotografije

Obilježavanje Europskog tjedna 2018. Obilježavanje Europskog tjedna 2018. Obilježavanje Europskog tjedna 2018.