Obilazak Tuđmanove ulice
Obilazak Tuđmanove ulice
Gradonačelnik obišao novouređenu ulicu.

Nakon završetka radova i današnjeg puštanja u promet dionice Tumanove ulice, gradonačelnik sa suradnicima, pročelnicima Antom Ćurkovićem i Darkom Kasapom obišao je tu 900-metarsku dionicu i isprobao vožnju biciklističkom stazom. Tom prilikom okupljenim je novinarima najavio nastavak radova na uređenju prometne infrastukture u Zadru, koja obuhvaća izgradnju i uređenje prometnica, ali i pametno upravljanje tom infrastrukturom.- S otvaranjem ove dionice, buduće prometne okosnice grada u prometnom smislu, fokusiramo sa na ono zašto zapravo radimo projekte ITS i ZUM u vrijednosti 50 milijuna kuna. Je, lijepo je vidjeti 900 metara uređene četverotračne ceste s nogostupima, biciklističkim stazama, zelenim pojasom, pametnim semaforima na križanjima, pustom infrastrukturom položenom ispod nje. Ali, ovdje se prvenstveno radi o okosnici cjelovitog gradskog prometnog sustava koji na ovoj cesti već danas počinje funkcionirati. A to znači: Povezivanje prometnih koridora u jedinstvenu cjelinu, veća protočnost prometa, smanjenje gužvi i onečišćenja, korištenje novih tehnologija uključujući umjetnu inteligenciju i veće korištenje javnog i alternativnog prijevoza. Dakle, nije uređeno samo ovih 900 metara ulice, koja se nastavlja na nedavno rekonstruirane državne ceste u gradu, nego su udareni temelji potpuno novog gradskog prometnog sustava.-zaključio je gradonačelnik.

Pročelnik Ante Ćurković osvrnuo se na cjelokupnu ideju optimiziranja gradskog prometa koja se provodi kroz više projekata, a u konačnici bi trebala pomoći rasterećenju prometa u gradu, umrežavanju raskrižja (17 do kraja ove godine),  korištenju javnog prijevoza, javnih gradskih bicikala i romobila, pametnom parkiranju i informiranju vozača i ostalih korisnika kroz jedinstvenu aplikaciju o stanju u prometu u svakom trenutku.

Pročelnik Darko Kasap najavio je i nastavak rekonstrukcije Tuđmanove ulice za koju postoji već praktički gotov projekt, a u planu su i rekonstrukcija ulice J.Š. od Cezana te projekt Hrvatskih cesta za izmještanje obilaznice. 

 

 

 

 

 

Vezane fotografije

Obilazak Tuđmanove ulice Obilazak Tuđmanove ulice Obilazak Tuđmanove ulice