Obilazak MO Diklo
Obilazak MO Diklo
Fotogalerija Galerija
Planirani i radovi u tijeku u MO Diklo.

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, zamjenikom Antom Babićem, pročelnicom za gradsku samoupravu i opće poslove Dolores Grdović Kalmeta, pročelnicom za kulturu i sport Dinom Bušić,  pročelnikom za komunalne djelatnosti Robertinom Dujelom , pročelnikom za graditeljstvo Darkom Kasapom i pročelnikom za odgoj i školstvo Josom Nekićem obišao je  mjesni odbor Diklo.

U pratnji članova mjesnog odbora i lokalnih stanovnika obišli su radove na uređenju plaže koji su u tijeku, sportske terene uz prostorije MO Diklo te lokaciju budućeg dječjeg vrtića koji se planira izgraditi u Diklu. 

Na Zgonu u Diklu uskoro kreće obnova košarkaškog igrališta. Obnovit će se podloga, ugraditi će se nova sportska oprema te nova ograda.

Radovi na uređenju plaže i šetnice su u punom zamahu i bit će gotovi do početka sezone. U uređenje 225 metara atraktivne Krešimirove obale grad Zadar i Ministarstvo turizma ulažu 3 milijuna 200 tisuća kuna. Izvođač je tvrtka Sub Mission, a nadzor tvrtka Radix Ing.

Što se tiče dječjeg vrtića, za područni objekt Diklo izrađeno je idejno rješenje, ide se ka izradi ostale projekte dokumentacije, građevinske dozvole i kandidiranja prema gradskom, državnom i EU proračunu, a odabrana je i lokacija izgradnje.

Obilazak je započeo od ulice Romansa, gdje će otpočeti i radovi na sustavu odvodnje za Diklo. Za te radove u tijeku je natječaj za odabir izvođača radova, a već su odabrane tvrtke za nadzor ( Hidroprojekt ing kao  vodeći član zajednice ponuditelja uz D & Z, institute IGH i Aniva inženjering) i vođenje projekta – Civil Engineering Consultancy.