Nove aktivnosti za prikupljanje sredstava za linearni akcelerator
Nove aktivnosti za prikupljanje sredstava za linearni akcelerator
Sastanak s gradonačelnikom Brankom Dukićem.

Na sastanku održanom s gradonačelnikom Brankom Dukićem prisustvovale su Jasmina Vrhovac, koja je novu kampanju i pokrenula, potom Lidija Jurišić i Tereza Dedaković, tri članice Lige protiv raka Zadar te Sanja Karamarko, administratorica Facebook grupe Srce Zadarsko koja se također uključila u kampanju.

Predstavile su planirane aktivnosti kojima žele dodatno pomoći i ubrzati prikupljanje sredstava za kupnju linearnog akceleratora, odnosno aparata za zračenje, za Opću bolnicu Zadar. Svakodnevno su u komunikaciji s oboljelima i njihovim obiteljima te prikupljaju njihova iskustva i potrebe iz kojih je važnost nabave ovog uređaja više nego očita.

- Putovanje iz Zadra u drugi grad i povratak isti dan nakon terapije mnogim onkološkim bolesnicima jako teško pada i zna biti izuzetno teško i naporno, a to je ono što želimo izbjeći. Također, najčešće stvara dodatne troškove, ali utječe i na kvalitetu života cijele obitelji. Nakon terapije, ovim ljudima treba mir i odmor i zato je ovo dugogodišnja težnja stanovnika Zadra. Ovim putem još jednom pozivamo svih da se uključe u akciju jer je svaki doprinos, ma koliko mali on možda bio, jako važan, rekla je Jasmina Vrhovac.

- Liga protiv raka Zadar je već prije pet godina prepoznala važnost ovog uređaja i olakšanje koje bi posjedovanje jednog donijelo onkološkim bolesnicima i njihovim obiteljima, iz Zadra, Zadarske županije i okolnog područja. Provedene su do sada brojne akcije, uključili su se mnogi divni ljudi, tvrtke, druge udruge  i institucije, svaki dan ih je sve više i kontinuirano se prikupljaju sredstva. Zato me veseli entuzijazam i volja članova Lige da se krene u još jednu i imaju punu podršku, rekao je gradonačelnik Dukić, koji je ujedno i predsjednik Lige već 8 godina, ali i aktivni član od 2007.godine.

Do sada je prikupljeno gotovo od 1,9 mil. kuna. 

Vezane fotografije

Nove aktivnosti za prikupljanje sredstava za linearni akcelerator Nove aktivnosti za prikupljanje sredstava za linearni akcelerator