Noa prvi put u Zadru i Hrvatskoj
Noa prvi put u Zadru i Hrvatskoj

U sklopu 20. Zadarskog kazališnog ljeta u petak 4. srpnja, na Poljani Šime Budinića, po prvi puta u Hrvatskoj, nastupila je izraelska ali i svjetska glazbena diva Noa koja je svojim glasom i umjetničkom interpretacijom osvojila najprestižnije svjetske pozornice kao što su Colosseum, Carnegie Hall, Barbican, Olympiju.

Hrvatska javnost pamti je po izvedbi Beautiful that way, naslovnoj pjesmi Oscarom nagrađenog filma Život je lijep. Prvi Noin album producirao je legendarni Pat Metheny koji na njezinom posljednjem uratku Love Medicine sudjeluje i kao skladatelj. Upravo ovaj album predstavljen je zadarskoj publici, a egzotičan, baršunast i neodoljiv Noin glas, u pratnji gitarista Gil Dora, kontrabasista Adam Ben Ezre te udaraljkaša Gadi Seria bili su najbolja pozivnica na ovaj koncert.  

Jedan od najljepših dijelova stare gradske jezgre Zadra, nedavno obnovljena Poljana Šime Budinića, koja je svoje mjesto našla uz pročelje Kneževe palače s jedne strane te uz crkvu sv. Šime s druge,  zadarska je ljetna pozornica na kojem je održan ovaj jedinstveni world music događaj. 

Vezane fotografije

Noa prvi put u Zadru i Hrvatskoj Noa prvi put u Zadru i Hrvatskoj Noa prvi put u Zadru i Hrvatskoj Noa prvi put u Zadru i Hrvatskoj Noa prvi put u Zadru i Hrvatskoj Noa prvi put u Zadru i Hrvatskoj Noa prvi put u Zadru i Hrvatskoj Noa prvi put u Zadru i Hrvatskoj Noa prvi put u Zadru i Hrvatskoj Noa prvi put u Zadru i Hrvatskoj Noa prvi put u Zadru i Hrvatskoj Noa prvi put u Zadru i Hrvatskoj