Nastupni posjet veleposlanika Irana Gradu Zadru
Nastupni posjet veleposlanika Irana Gradu Zadru
NJ.E. Mohammad Reza Sadegh.

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima, zamjenikom Antom Babić i pročelnikom Nevenom Klarinom, primio je u nastupni posjet veleposlanika Islamske Republike Iran u RH, NJ.E. Mohammad Reza Sadegh-a.

NJ.E. Mohammad Reza Sadegh, prvi je put službeno u Gradu Zadru, a veleposlanikom u RH je imenovan prije dvije godine kada je i sam iranski predsjednik, Hassan Rohani predsjednici Hrvatske, Kolindi Grabar-Kitarović, za vrijeme njezinog tadašnjeg posjeta Iranu, kazao da to što je za veleposlanika u Hrvatsku poslao svojeg najbližeg suradnika i prijatelja pokazuje koliko je Hrvatska kao zemlja partner važna za Iran. Veleposlanik Sadegh potvrdio je da Iran ima dobre odnose s Hrvatskom od njezina osamostaljenja.

Na sastanku u Maloj vijećnici razgovaralo se o mogućim načinima uspostave suradnje na području turizma i kulture, a veleposlanik je predložio i nekoliko iranskih gradova s morskim lukama s kojima bi Zadar mogao pronaći zajednički interes. Budući da je i Iran jedna od zemalja koja se nalazi na drevnom Putu svile,  jedna od tema bila je i festival Puta svile koji će se uskoro održati u Zadru.

Vezane fotografije

Nastupni posjet veleposlanika Irana Gradu Zadru Nastupni posjet veleposlanika Irana Gradu Zadru Nastupni posjet veleposlanika Irana Gradu Zadru Nastupni posjet veleposlanika Irana Gradu Zadru Nastupni posjet veleposlanika Irana Gradu Zadru Nastupni posjet veleposlanika Irana Gradu Zadru