Nastupni posjet veleposlanika Irana Gradu Zadru
NJ.E. Mohammad Reza Sadegh.

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima, zamjenikom Antom Babić i pročelnikom Nevenom Klarinom, primio je u nastupni posjet veleposlanika Islamske Republike Iran u RH, NJ.E. Mohammad Reza Sadegh-a.

NJ.E. Mohammad Reza Sadegh, prvi je put službeno u Gradu Zadru, a veleposlanikom u RH je imenovan prije dvije godine kada je i sam iranski predsjednik, Hassan Rohani predsjednici Hrvatske, Kolindi Grabar-Kitarović, za vrijeme njezinog tadašnjeg posjeta Iranu, kazao da to što je za veleposlanika u Hrvatsku poslao svojeg najbližeg suradnika i prijatelja pokazuje koliko je Hrvatska kao zemlja partner važna za Iran. Veleposlanik Sadegh potvrdio je da Iran ima dobre odnose s Hrvatskom od njezina osamostaljenja.

Na sastanku u Maloj vijećnici razgovaralo se o mogućim načinima uspostave suradnje na području turizma i kulture, a veleposlanik je predložio i nekoliko iranskih gradova s morskim lukama s kojima bi Zadar mogao pronaći zajednički interes. Budući da je i Iran jedna od zemalja koja se nalazi na drevnom Putu svile,  jedna od tema bila je i festival Puta svile koji će se uskoro održati u Zadru.

Vezane fotografije