Nastupni posjet indijskog veleposlanika Zadru
Nastupni posjet indijskog veleposlanika Zadru
Zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić sa suradnicima primio je u nastupni posjet Gradu Zadru veleposlanika Republike Indije, Nj.E. Sandeepa Kumara

Veleposlanik Indije Nj.E. Sandeep Kumar naglasio je kako mu je želja upoznati što više hrvatskih gradova za vrijeme svog mandata u našoj zemlji i ostvariti zajedničke programe, kao što je do sada u Zagrebu i u susjednim mu gradovima.  Uz kulturnu suradnju, želio bi uspostaviti jače poslovne kontakte i vezu s akademskom zajednicom, u cilju unapređenja gospodarske i znanstvene suradnje i suradnje obrazovnih institucija.  U tom smislu, pripremiti će pismo s prijedlogom inicijativa iz svih navedenih područja i uputiti ga Gradu Zadru po svom povratku u Zagreb.
Dogradonačelnik Vrančić je u ime Grada Zadra izrazio spremnost za podržati ove inicijative. Pozvao je NJ. E. da predloži  neke kulturne sadržaje koje bi se moglo realizirati u što skorije vrijeme, a tijekom turističke sezone u Zadru bi u njima mogli uživati i brojni posjetitelji našega grada, ne samo Zadrani.
Spomenuo je da bi se moglo organizirati Dane indijske kulture, ili neku sličnu manifestaciju, kojom bi se našim sugrađanima približila ova bogata, zanimljiva zemlja.
Dogovoreno je gostovanje indijske ženske glazbene skupine u Zadru još krajem ovoga mjeseca, a posebna atrakcija usmjerena široj javnosti bila bi obilježavanje Međunarodnog dana joge 21. lipnja ove godine i u našem gradu, na jednoj od atraktivnih zadarskih javnih površina.

 

Vezane fotografije

Nastupni posjet indijskog veleposlanika Zadru Nastupni posjet indijskog veleposlanika Zadru Nastupni posjet indijskog veleposlanika Zadru