Nastupni posjet veleposlanice Republike Irske u Zadru
Nastupni posjet veleposlanice Republike Irske u Zadru
Zadar će sudjelovati u Global Greeningu.

Veleposlanica Republike Irske u Hrvatskoj, NJ. E. Olive Hempenstall došla je u svoj prvi službeni posjet Gradu Zadru. Primili su ju gradonačelnik Branko Dukić i predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Elvira Sterle. 

Veleposlanica je je ponudila Zadru da se uključi u "Global Greening", projekt kojim se u gradovima diljem svijeta obilježava irski nacionalni praznik, dan sv. Patrika. Gradovi ga obilježavaju osvjetljavanjem jedne od svojih znamenitosti zelenim svjetlom, a ove godine  će se i Zadar priključiti tom projektu 17. ožujka. Nakon konzultacije sa stručnim službama odabrat će se znamenitost koja će biti osvijetljena. 

Jedna od tema razgovora bilo je gospodarstvo u Zadru, važnost Irskog avioprijevoznika Ryanaira za turizam, ali i nova nastojanja za podupiranje investicija, naročito u IT sektoru. Da bi se povezale IT tvrtke iz Zadra i Irske i privukle investicije, najavljeno je organiziranje hrvatsko- irske IT konferencije u Zadru tijekom ove godine.  U organizaciji Grada Zadra, a uz potporu irskog veleposlanstva na njoj će se imati priliku susresti lokalne IT tvrtke s onima iz Irske koje su zainteresirane za širenje poslovanja. Također, konferencija bi tijekom 2-3 dana uključivala i kulturnu i sportsku suradnju, naročito među mladima.

Vezane fotografije

Nastupni posjet veleposlanice Republike Irske u Zadru Nastupni posjet veleposlanice Republike Irske u Zadru Nastupni posjet veleposlanice Republike Irske u Zadru Nastupni posjet veleposlanice Republike Irske u Zadru