Nastavak katastarskih izmjera u Zadru
Nastavak katastarskih izmjera u Zadru
Izmjere u k.o. Crno, Kožino i Diklo u 2023.

Na poziv gradonačelnika i gradske uprave održan je sastanak sa predstavnicima ravnateljstva Državne geodetske uprave. Grad Zadar je inzistirao na nastavku započetih izmjera u katastarskim općinama na području grada, koje građanima uvelike olakšavaju rješavanje vlasništva nad nekretninama.

U ime DGU na sastanku su bili načelnik sektora za katastarske izmjere Nikola Vučić, pročelnik Područnog ureda Zadar Nenad Javoran te Mirko Štefanek, voditelj Odjela za katastarske programe i geodetske poslove u Zadru, a  u ime Grada zamjenik gradonačelnika Ante Babić, pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom Tomislav Korona, njegov zamjenik Marin Batur i predsjednici MO Crno i Kožino, Ivica Grgurović i Mario Medić.

Načelnik Vučić prezentirao je višegodišnji plan DGU za provođenje katastarskih izmjera građevinskog zemljišta u Republici Hrvatskoj, koje će DGU  u potpunosti i financirati. Na sastanku je postignut dogovor da se u plan za 2023. godinu stavi izmjera za katastarske općine Crno, Diklo i Kožino, kao prioritetna područja za Grad Zadar. Tu potrebu za izmjerom su podržali i predstavnici mjesnih odbora, jer je ona preduvjet rješavanja vlasništva, upisa u zemljišne knjige i  ostanka stanovnika u tim naseljima, a i gradskim službama omogućuje prostorno planiranje i upravljanje zemljištem u gradskom vlasništvu.

Vezane fotografije

Nastavak katastarskih izmjera u Zadru