Na Ravnicama proslavljen Hrvatski olimpijski dan
Na Ravnicama proslavljen Hrvatski olimpijski dan
Fotogalerija Galerija
Obnovljena sportska igrališta zalog su razvoju rekreativnog sporta ne samo mladih nego i odraslih pa i starijih osoba. -FOTOGALERIJA

U Zadru, na sportskom igralištu na Ravnicama, prigodnom svečanošću danas je obilježen Hrvatski olimpijski dan. Svečanosti su nazočili gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatko Mateša, predsjednica Sportske zajednice Grada Zadra, Snježana Jurinić, zamjenik gradonačelnika, Zvonimir Vrančić, pročelnik UO za kulturu i šport, Grada Zadra, Radovan Dunatov i mnogi drugi sportaši, sportski rekreativci, sportski klubovi i drugi prijatelji i ljubitelji sporta u Zadru. 

Gradonačelnik Kalmeta zahvalio je HOO što je izabrao Zadar za proslavu Hrvatskog olimpijskog dana i čestitao 25. godišnjicu osnutka HOO-a.

- Zadar kao grad sporta uvijek je imao velikih sportaša, od kojih su neki i danas ovdje i to olimpijci. Još su 60-tih godina prošlog stoljeća prvi olimpijci bili iz Zadra, pa sve do Šime Fantele i Igora Marnića koji su osvojili zlatnu medalju u jedrenju. Sada kada su ovi tereni obnovljeni s modernim i sigurnim podlogama uvjeren sam da će se i ovaj nekadašnji sportski kompleks Ravnice vratiti u funkciju za koju je i bio namijenjen, a to je da mladi i djeca dolaze ovdje, da manje sjede za kompjuterom i da više borave na sportskim borilištima. Osim ovoga imamo velike planove i sa SC "Višnjik" koji je srce zadarskog sporta i koji ćemo završiti kako bi bio u finkciji i sportaša i razvoja sportskog turizma u Zadru.  Jer Zadar sa svojom klimom i sportskom tradicijom i trenerima u svim sportovima, ima priliku uspješno razvijati sportski turizam. Za to nam treba infrastruktura koju ćemo osigurati kroz drugu fazu realizacije SC "Višnjik", a do tada radimo i ovakve projekte zahvaljujući HOO. Sve vas koji se bavite sportom pozivam da to činite još bolje jer sport je puno više, to je dio života, poručio je gradonačelnik Kalmeta. 

- Ponosni smo što je HOO donio odluku da se središnja proslova organizira u Zadru  na prostoru ŠRC Ravnice iz razloga što je HOO već  četvrtu godinu prepoznao projekte Sportske zajednice Grada Zadra koji su od značajnog interesa za sport Grada Zadra  i sudjeluje u njihovom financiranju zajedno sa Gradom Zadrom. U četiri godine  HOO i Grad Zadar financirali su sljedeće projekte: kupovina čamca za VK Jadran, kupovina broda JK Uskok, pomoć pri kupovini kombija JK Sv. Krševan, nabava strojeva za čišćenje sportskih dvorana i zadnji projekt iz poziva 2016 uređenje sportskih igrališta za mali nogomet, košarku, odbojku i badminton na ŠRC Ravnice, istaknula predsjednica Sportske zajednica, Snježana Jurinić te kazala da je ovaj projekt za grad Zadar izuzetno značajan iz razloga što četiri srednje škole koje nemaju sportsku dvoranu, smještene pored ŠRC Ravnic te su na ovaj način dobile uređena sportska igrališta za odvijanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture tijekom cijele godine. Također, svim sportašima, djeci i građanima osigurani su najbolji moguće standardi za bavljenje sportom i sportskom rekreacijom.

Svim olimpijcima i sportašima Jurinić je čestitala Hrvatski olimpijski dan i poručila:

- Budite manje u virtualnom svijetu, a više u međusobnom kontaktu i stvarnom svijetu,igrajte se na ovom igralištu, borite se u sportskim natjecanjima i uživajte u sportskim aktivnostima jer zdravim životom i  zajedništvom  možemo puno više postići za zadarski sport.

- Nama je veliko zadovoljsto doći kod vas i vidjeti što se u jednoj sinergiji grada i sporta, Sportske zajednice i HOO, može polučiti s vrlo jednostavnjim ciljem, a to je dobrobit cura i dečki koji ovdje igraju odbojku, košarku, nogomet, da se prevenira nasilje na sportskim natjecanjima, droga, pretilost, itd. Sve je to dio programa Aktivne zajednice, a HOO skrbi o lokalnom sportu ne samo u Zadru već diljem Hrvatske, naglasio je na svečanosti Zlatko Mateša i dodao da je za tu svrhu dosada izdvojeno 30 mil kn, a sve s ciljem da ovakvi centri budu u svim hrvatskim gradovima i da se djeci omogući da se besplatno na vrhunskoj infrastrukturi bave se sportom.

Hrvatski olimpijski dan je projekt sporta i olimpizma diljem Hrvatske, a ima tri cilja: masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti  i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnosti, razvijanja svijesti o ulozi sporta u službi društva, edukacija mladih o olimpijskom pokretu i njegovom značenju u svijetu. Ovom nacionalnom sportskom manifestacijom ujedno se 10. rujna obilježava  25 godine osnutka Hrvatskog olimpijskog odbora. 

 

 

 

Vezane fotografije

Na Ravnicama proslavljen Hrvatski olimpijski dan Na Ravnicama proslavljen Hrvatski olimpijski dan Na Ravnicama proslavljen Hrvatski olimpijski dan Na Ravnicama proslavljen Hrvatski olimpijski dan Na Ravnicama proslavljen Hrvatski olimpijski dan Na Ravnicama proslavljen Hrvatski olimpijski dan Na Ravnicama proslavljen Hrvatski olimpijski dan Na Ravnicama proslavljen Hrvatski olimpijski dan Na Ravnicama proslavljen Hrvatski olimpijski dan Na Ravnicama proslavljen Hrvatski olimpijski dan