Danas je u Malu vijećnicu Grada Zadra na radni sastanak došla ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy. Sastanku su prisustvoval gradonačelnik Grada Zadra Zvonimir Vrančić, njegov zamjenik Darko Kasap i suradnici, zatim župan Zadarske županije Stipe Zrilić sa svojim suradnicima, gradonačelnik Grada Benkovca Branko Kutija, te predstavnici tvrtki sa područja Zadarske županije koje su uključene u problematiku gospodarenja otpadom-Eko d.o.o, Čistoća i  Vodovod.
Glavna tema sastanka bila je izgradnja Centra za gospodarenje otpadom Zadarske županije u Biljanima Donjim, a koja je prolongirana zbog nedostatka suglasnosti Hrvatskih voda. Ministrica Holy je naglasila da je održan sastanak između Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Ministarstva poljoprivrede na kojem se raspravljalo o navedenom problemu. Očekuje se da će se prepreke izgradnji Centra ukloniti u najkraćem roku, odnosno da bi već sljedećeg utorka na koordinaciji Vlade za regionalni razvoj mogla biti predstavljene izmjene spornog pravilnika. Nakon toga, dokumentacija o izgradnji Centra bila bi spremna za kandidiranje za fondove EU.

Grad Zadar je predstavio i ostale projekte vezane uz zaštitu okoliša- ugradnju solarnih panela i plina u ŠC Višnjik, kojima bi se značajno smanjili troškovi održavanja bazena i dvorane, te projekti uvođenja ekološke i solarne javne rasvjete.

Vezane fotografije

Ministrica Mirela Holy u Zadru Ministrica Mirela Holy u Zadru Ministrica Mirela Holy u Zadru