Međunarodnim turnirom u sjedećoj odbojci započeo program obilježavanja VRO Maslenica
Međunarodnim turnirom u sjedećoj odbojci započeo program obilježavanja VRO Maslenica

Trećim međunarodnim turnirom u sjedećoj odbojci u SC Višnjik u Zadru započeo je program 22. obljetnice Vojno redarstvene operacije Maslenica koja je spojila hrvatski sjever i jug. Na turniru u organizaciji Odbojkaškog kluba invalida Zadar sudjeluje šest ekipa, hrvatska reprezentacija u sjedećoj odbojci, klubovi iz Splita, Šibenika i Knina, te dva kluba iz BiH, među kojima svjetski i europski prvaci "Fantomi" iz Sarajeva.

Pozdravljajući nazočne i otvarajući turnir gradonačelnik Božidar Kalmeta istaknuo je kako je VRO Maslenica bila prva akcija kojom smo, ne samo porazili i odbacli neprijatelja gotovo iz predgrađa Zadra u zaleđe, već je pokazala da će hrvatska vojska pobjediti, što se i dogodilo s Olujom '95. godine. - Čast nam je da se ovaj turnir održava baš ovdje u Zadru i da njime započinje program obilježavanja VRO Maslenica kazao je gradonačelnik poželjevši svim sudionicima puno sportske sreće i ugodan boravak u našem gradu.

Sportaše je pozdravio i župan Stipe Zrilić koji je, među ostalim, kazao da mu je drago što invalidi Domovinskog rata na ovaj način održavaju sportski duh jer je to doista bitno za svakog pojednica te im poželio puno uspjeha i što duže bavljenje sportom. U ime Ministarstva branitelja sudionike turnira pozdravio je i Dario Vučenović. 

Zahvalu Ministarstvu branitelja, Gradu Zadru i Zadarskoj županiji te ŠRC Višnjik na suradnji i svesrdnoj pomoći u organizaciji uputio je predsjednik OKI Zadar, Ivan Bajlo.