Međunarodni dan kulturne raznolikosti
Međunarodni dan kulturne raznolikosti

U Zadru je u subotu, 4. lipnja 2022. na Trgu pet bunara svečano obilježen Međunarodni dan kulturne raznolikosti u organizaciji Koordinacije nacionalnih manjina Zadarske županije i predsjednika Koordinacije, Veselka Ćakića.
Grad Zadar i Zadarska županija pokrovitelji su ove manifestacije već 17 godina, a manifestacija se nije održala jedino tijekom dvije posljednje godine, radi pandemije korone.

U bogatom programu, predstavljene su nacionalne manjine Zadarske županije te su uzvanici, ali također i gosti Zadra i turisti koji su bili privučeni glazbom,
mogli uživati u svemu ponuđenom: od plesa, pjesme, recitacija do gastronomije.

U ime Grada Zadra priredbi je nazočio zamjenik gradonačelnika Zadra Ante Babić i pročelnica Ureda Grada Mirjana Zubčić te voditeljica međunarodne suradnje Anita Gržan Martinović.

U ime Zadarske županije i svojih suradnika okupljene je pozdravio župan Božidar Longin, a priredbu je proglasila otvorenom saborska zastupnica za nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj.

Vezane fotografije

Međunarodni dan kulturne raznolikosti Međunarodni dan kulturne raznolikosti Međunarodni dan kulturne raznolikosti Međunarodni dan kulturne raznolikosti Međunarodni dan kulturne raznolikosti