Ljepši Božić za Vukovar
Ljepši Božić za Vukovar

Humanitarna akcija ˝Vukovaru ZaDar˝ nastavlja se i ove godine. Po šesnaesti put darivat će se najpotrebitije obitelji Vukovara osnovnim životnim potrepštinama. Akciju organizira Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar u suradnji s Gradom Zadrom i Zadarskom županijom, a tijek programa predstavljen je danas, na konferenciji za medije, u Domu Zadarske županije. Vrhunac akcije održat će se 07. prosinca na Narodnom trgu, a konvoj za Vukovar kreće 09. prosinca.

˝Čast nam je da u ime Grada Zadra možemo biti dionici ove akcije. Pružamo pomoć gradu koji se žrtvovao za sve nas. Važna je to poruka jer ljude više boli hladnoća srca, nego hladnoća vremena.˝ - istaknula je ovom prilikom Anita Gržan Martinović, voditeljica Odsjeka za međunarodnu suradnju Grada Zadra, uz koju je konferenciji nazočila i Doroteja Kamber - Kontić, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za odgoj i školstvo. Grad Zadar akciju pomaže sa 5 000 kuna, a značajno je kazati i da su po uzoru na Zadar i drugi gradovi u Hrvatskoj potaknuli sličnu inicijativu, primjerice Labin.

Predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar, sestra Melhiora Biošić, zahvalila je svima, koji su na bilo koji način pridonijeli dosadašnjim uspješnim akcijama te pozvala sve koji mogu i ove godine pomoći da se priključe. Građanke i građani grada Zadra već su se nebrojeno puta iskazali kao ljudi s velikim srcem, voljni pomoći onima, kojima je to potrebno. ˝U Vukovaru postoji preko 3 000 primatelja pomoći, a u božićno i uskršnje vrijeme, taj broj je daleko veći.˝ - kazala je sestra Biošić te naglasila kako donacije uključuju osnovne prehrambene i higijenske proizvode.

Paketi pomoći prikupljat će se u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje, dok će se vrhunac akcije odvijati u subotu, 07. prosinca 2013. godine od 9:30 do 13:00 sati na Narodnom trgu uz prigodan glazbeni program. Tamo, kao i pred Arheološkim muzejem prodavat će se radovi djece iz dječjih vrtića, kako bi se prihod od prodaje donirao Vukovaru. Konvoj za Vukovar kreće 09. prosinca 2013. u 8:30 sati.

TIJEK AKCIJE:

- prikupljanje paketa u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje:
četvrtak i petak (05. i 06. prosinca) od 09.00 - 17.00 sati
subota (07. prosinca) od 12.00 - 15.00 sati
ponedjeljak (09. prosinca) od 07.30 - 09.00 sati

- program na Narodnom trgu
subota, 07. prosinca od 9.30 sati

Vezane fotografije

Ljepši Božić za Vukovar Ljepši Božić za Vukovar Ljepši Božić za Vukovar