Javni kolegij i blagdansko druženje s novinarima
Javni kolegij i blagdansko druženje s novinarima
Posljednji javni kolegij gradonačelnika Dukića u 2017. godini - radno i pred sam kraj godine.

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić održao je posljednji javni kolegij u ovoj godini. Na dnevnom redu kolegija bila su izvješća o sufinanciranju energetske obnove Osnovne škole Smiljevac, o dodjeli potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju te potpora malom gospodarstvu za jačanje konkurentnosti i održivog razvoja poslovanja za 2017. godinu, potom izvješće o građevinskim radovima na prometnicama i o održavanju komunalne infrastrukture te informacije o natječaju za stipendije za akademsku 2017./2018. godinu i Sajmu stipendija te o sufinanciranju nabave školskih udžbenika učenicima osnovnih škola Grada Zadra u školskoj 2017./2018. godini.

Gradonačelnik Dukić zahvalio je na ovih sedam mjeseci zajedničkog rada s pročelnicima i djelatnicima gradske uprave, istaknuvši kako je ovo bila dobra i uspješna godina.

- Puno smo radili, dosta toga napravili, još više toga pripremili za iduću godinu, tako da nam dinamičnosti neće faliti niti u 2018., rekao je gradonačelnik Dukić.

Pročelnik Joso Nekić naveo da je ove godine na natječaj za stipendije pristigla 301 prijava. Dodao je da će grad Zadar drugu godinu za redom, uz grad Zagreb i Rijeku, u ožujku biti domaćin Sajma stipendija. Najavio je i nastavak sufinanciranja školskih udžbenika za koje je ove godine osigurano gotovo 930.000 kuna.

- Pokušavamo dogovoriti s izdavačima model po kojem bi mogli omogućiti svim učenicima osnovnih škola besplatne udžbenike, ali ove je godine, zbog uvođenja informatike kao obaveznog predmeta, Vlada odgodila tiskanje novih udžbenika pa sad i mi moramo vidjeti kako ćemo to realizirati, pojasnio je Nekić.

Na kolegiju je najavljeno i dodatno ulaganje u škostvo, odnosno elektroenergetska obnovu OŠ Smiljevac za koju će Grad u partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša uložiti 5,5 milijuna kuna. Zamjenom fasade, stolarije, prebacivanjem kotlovnice na plin i drugim poboljšanjima troškovi električne energije smanjit će se za 77 posto, pa će povrat investicije biti ostvaren već nakon tri godine.

Pročelnik Darko Kasap najavio je nove radove na prometnicama u siječnju.

- Od 8. siječnja zatvaramo Put Nina prema Meladi te će tim dijelom grada na snazi biti nova privremena prometna regulacija. Ova ulica, kao i Ulica Benka Benkovića, trebale bi i biti gotove do 30. lipnja, odnosno prije početka sezone. Ovo je rok i za dovršetak Ante Starčevića i Liburnske obale, pojasnio je Kasap.

Pročelnik Ivica Katić naglasio je kako je program potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju te potpora malom gospodarstvu za jačanje konkurentnosti i održivog razvoja poslovanja za 2017. godinu proveden u potpunosti te kako je ove godine u gradskom proračunu za tu namjenu osigurano 100 tisuća kuna više, ukupno 800 tisuća kuna.

- Ukupno je dodijeljeno 60 potpora dok je 10 pravovaljanih prijava ostalo nerealizirano usprkos tome što smo ovoga puta za ovaj program izdvojili više novca u proračunu, što znači da interes za ove potpore iz godine u godinu raste. Dogodine, također, krećemo s novim programom potpore za otočno stanovništvo, najavio je pročelnik Katić.

Pročelnik Robertino Dujela iz programa održavanja komunalne infrastrukture grada Zadra za 2017., za posljednja dva mjeseca, izdvojio je sanaciju kolnika na Gaženičkoj cesti,  na dijelu Krešimirove obale u Diklu i u Ulici Gradiščanskih Hrvata, kao i pokretanje brojnih inicijativa s  ciljem zaštite pješaka.

- Uredili smo pristup OŠ Smiljevac i nogostup uz  OŠ Stanovi, a nakon  izmjene dotrajalih vodovodnih instalacija u Ulici Rine Aras pristupit će se i njezinom asfaltiranju, kazao je Dujela dodajući da se na dijelu povećanja sigurnosti u prometu  pristupilo ugradnji prometne opreme u ulicama sv. Nikole Tavelića, Šibenskoj ulici, Domagojevoj obali, Molatskoj ulici i Putu Vukića.

Također, od ostalih komunalnih djelatnosti pročelnik je izdvojio kako je prema projektnoj dokumentaciji započeta izgradnja dječjeg igrališta na Novom Bokanjcu uz buduću zgradu MO.

Blagdansko druženje s predstavnicima medija

Nakon javnog kolegija, upriličeno je druženje s predstavnicima medija koji prate rad gradske uprave, gradonačelnika i Gradskog vijeća. Gradonačelnik Dukić zahvalio je svim novinarima na suradnji izrazivši uvjerenje da, iako se nekada teško usuglasiti, da su nam ciljevi zajednički – boljitak našeg Zadra i svih koji u njemu živimo.

- Hvala i vama na vašem radu, dio zasluga za naše uspjehe su i vaše. Ali dijelimo i odgovornost. Svima vam želim zdravlja, mira i bezbrižnosti i da nas i dalje krasi uzajamna suradnja, poručio je gradonačelnik Dukić.

Vezane fotografije

Javni kolegij i blagdansko druženje s novinarima Javni kolegij i blagdansko druženje s novinarima Javni kolegij i blagdansko druženje s novinarima Javni kolegij i blagdansko druženje s novinarima Javni kolegij i blagdansko druženje s novinarima Javni kolegij i blagdansko druženje s novinarima Javni kolegij i blagdansko druženje s novinarima Javni kolegij i blagdansko druženje s novinarima