Izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj, Nj.E.  Suwartini Wirta u nastupnom posjetu gradonačelniku Zadra
Izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj, Nj.E.  Suwartini Wirta u nastupnom posjetu gradonačelniku Zadra

Gradonačelnik Branko Dukić jutros je u Gradskoj vijećnici primio u nastupni posjet Nj. E. Suwartini Wirta, izvanrednu i opunomoćenu veleposlanicu Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj,  u pratnji g. Wahyua Haria Satria, prvog tajnika i voditelja političkog odjela Veleposlanstva.

Veleposlanica je svoj mandat u RH započela prošle godine i u svojoj uvodnoj riječi naglasila je da joj je velika želja bila službeno posjetiti gradonačelnika Grada Zadra i porazgovarati o uspostavi suradnje između njezine zemlje i hrvatskih gradova, među kojima bi željela da je svakako i Zadar. Mišljenja je da bi Zadar mogao pronaći odgovarajućeg suradnika i postati grad-prijatelj nekog od indonezijskih gradova koji ima turističku orijentaciju kao Zadar te bi jedan takav grad mogao biti glavni grad Provnicije Bali, Denpasar.

Zaželjevši srdačnu dobrodošlicu veleposlanici i prvom tajniku Veleposlanstva, gradonačelnik Dukić je  izrazio zadovoljstvo da se imaju priliku susresti i razgovarati te razmijeniti iskustva i ideje kako bi razmotrili mogućnosti uspostave suradnje. Zahvalio je na iznijetom prijedlogu povezivanja gradova, sugerirajući da se najprije započne s razmjenom službene prepiske u kojoj bi se navelo područja u kojima bi dva grada mogla surađivati.  

Veleposlanica se složila s gradonačelnikovim prijedlogom, spomenula da bi neka od područja zajedničke suradnje mogla biti vezna i za studentsku razmjenu i praksu, osobito u području turizma i hotelijerske industrije i sl. Istaknula je da Indonezija ima izvrsnu suradnju s hrvatskim sveučilištima, ponajprije Sveučilištem u Zagrebu i da bi bilo dobro da se takva suradnja uspostavi sa Sveučilištem u Zadru.

Sastanku su nazočile Anita Gržan Martinović, viši savjetnik-specijalist za međunarodnu suradnju i Ivana Dadić, voditeljica Odsjeka za informiranje i odnose s građanstvom u Uredu gradonačelnika.

 

 

Vezane fotografije

Izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj, Nj.E.  Suwartini Wirta u nastupnom posjetu gradonačelniku Zadra Izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj, Nj.E.  Suwartini Wirta u nastupnom posjetu gradonačelniku Zadra Izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj, Nj.E.  Suwartini Wirta u nastupnom posjetu gradonačelniku Zadra Izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj, Nj.E.  Suwartini Wirta u nastupnom posjetu gradonačelniku Zadra