IZGRADNJA ŠKOLA
IZGRADNJA ŠKOLA
Radovi na školama se odvijaju prema planu.

Grad Zadar započeo je u 2019. godini izgradnju jedne potpuno nove i rekonstrukciju i nadogradnju još jedne osnovne škole. Prepoznate su potrebe za povećanjem školskih kapaciteta, posebice u pojedinim dijelovima grada.

IZGRADNJA OŠ NA NOVOM BOKANJCU

 Tako se u naselju Novi Bokanjac započelo s izgradnjom potpuno nove škole. Gradilište je otvoreno u listopadu 2019., a u studenom 2019. gradonačelnik Branko Dukić i zadarski nadbiskup Želimir Puljić zajednički su, s budućim učenikom,   položili kamen temeljac jer izgradnju škole zajednički financiraju Grad i Nadbiskupija, svaki s 50% sredstava. Cijena radova prema ugovoru potpisanom nakon postupka javne nabave je 48.129.399,09 kn (s PDV-om), a  izvođač radova je tvrtka  KREKIĆ AVANGARD d.o.o. Grad Zadar donio je odluku o podizanju kredita za svoju polovicu udjela. Kredit je osiguran kod Zagrebačke banke u iznosu od 24,6 milijuna kuna uz kamatu od 0,66 posto. Rok otplate je tri godine s počekom do 2021. godine.

Za sada se radovi odvijaju predviđenom dinamikom, zajedničkim naporima Grada i izvođača na vrijeme su nabavljeni materijali pa niti epidemija koronavirusa nije usporila izgradnju.

Lokacija izgradnje škole smještena je u centralnom dijelu naselja Novi Bokanjac, neposredno uz novoizgrađenu crkvu, s južne strane čestica je omeđena ulicom Cerodla a sa zapadne ulicom Franje Fanceva. Na građevnoj čestici predviđena je izgradnja osnovne  škole s pripadajućom dvodijelnom školskom sportskom dvoranom u skladu s programom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. U školi se predviđa održavanje nastave u dvije smjene u 16 razrednih odjela: 8 odjela razredne  i 8 odjela predmetne nastave. Škola će imati 10 učionica, kuhinju, blagovaonicu i sportsku dvoranu za koju je predviđeno i gledalište  s teleskopskim tribinama, za cca 250 ljudi, te prateća vanjska igrališta. Predviđena je za 400-500 učenika. Početkom rada škole rasteretit će se odvijanje nastave u OŠ Šimuna Kožičića Benje i OŠ Bartola Kašića s područnom školom Bokanjac koja je sada organizirana u tri smjene.
Uz izgradnju novih prostorija Mjesnog odbora i sada škole, teizgradnju kanalizacijske mreže koja će se realizirati kroz projekt Aglomeracija Zadar Petrčane, Grad kontinuirano radi na podizanju kvalitete života u ovom kvartu. 

 

 REKONSTRUKCIJA I NADOGRADNJA PODRUČNE ŠKOLE PLOČA

 Radovi na izgradnji područne škole Ploča/Dračevac također se odvijaju u skladu s predviđenom dinamikom, te su prilično poodmakli.

 Odmah po završetku školske godine 2018/2019. u srpnju 2019., radovi su Projektnu dokumentaciju za školu izradio je  Atrij d.o.o, a izvođač radova je tvrtka  G.O. CREDO-ING.Cijena radova: 4.152.324,43 kn (s PDV-om) osnovni ugovor, aneksom povećana na 4.788.589,99 kn (s PDV-om).Prema osnovnom ugovoru rok za izvođenje radova je 250 dana od dana uvođenja u posao.

Svi veći građevinski zahvati su dovršeni, sada se radi na finalnim radovima u interijeru i eksterijeru. Škola Ploča, smještena u gradskom naselju Dračevac, brzorastućem kvartu u koji doseljavaju brojne mlade obitelji s djecom, ovom rekonstrukcijom dobiva potpuno moderan prostor s četiri učionice i zbornicom na katu, te polivalentnom dvoranom u prizemlju, koja će osim za održavanje nastave u jutarnjim satima, poslije podne moći služiti i za potrebe Mjesnog odbora te brojne aktivnosti stanovnika, rekreaciju, kulturna događanja i slično. Učenici će moći koristiti i već postojeće sportsko igralište, a sukladno današnjim pravilima izgradnje, opremljena je i liftom za invalidska kolica, kako bi ju mogle koristiti i osobe smanjene pokretljivosti. Učionice su projektirane za maksimalni kapacitet od 100 učenika, te će prema sadašnjem broju djece, biti dovoljno prostora da se nastava odvija samo u jednoj smjeni.

 

 

Vezane fotografije

IZGRADNJA ŠKOLA IZGRADNJA ŠKOLA IZGRADNJA ŠKOLA IZGRADNJA ŠKOLA IZGRADNJA ŠKOLA IZGRADNJA ŠKOLA IZGRADNJA ŠKOLA IZGRADNJA ŠKOLA IZGRADNJA ŠKOLA IZGRADNJA ŠKOLA IZGRADNJA ŠKOLA IZGRADNJA ŠKOLA