Škola na Novom Bokanjcu počinje s nastavom ove jeseni
Škola na Novom Bokanjcu počinje s nastavom ove jeseni
Novi Bokanjac -odvodnja, kanalizacija, nove ulice i instalacije, nova osnovna škola - puno truda i novaca je uloženo, a tako ćemo nastaviti i dalje.

Kako bi se uvjerili u napredovanje radova, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić i zamjenik Ante Babić sa suradnicima, pročelnicima Darkom Kasapom i Josom Nekićem i nadbiskup Zadarske županije, Želimir Puljić  sa suradnicima, obišli su novu osnovnu školu na Novom Bokanjcu čija je izgradnja pri kraju.

Nakon obilaska svi su izrazili zadovoljstvo izvedenim radovima i time da će ova škola najesen primiti nove učenike.

- Novi Bokanjac postaje pravi gradski, urbani kvart. Škola izgleda predivno, uskoro će biti useljiva i siguran sam da će učenici i roditelji biti oduševljeni kao i mi. Radi se odvodnja, kanalizacija, nove ulice i instalacije, puno truda i novaca je uloženo, a tako ćemo nastaviti i dalje. 2017. smo imali arhitektonske grafike, 2019. kamen temeljac, a uskoro će svako dijete s Bokanjca imati mjesto u školi, u svom kvartu. Hvala svima koji su u tome sudjelovali, naglasio je ovom prigodom gradonačelnik Dukić.

Nadbiskup Puljić također je kazao:

- Osobito se radujem da je danas projekt izgradnje osnovne škole priveden kraju, da su svi radovi izvedeni na vrijeme usprkos situaciji s pandemijom korona-virusa i zbog svega viđenog vjerujem da ćemo najesen u ovoj novoj školi startati s nastavom.

Ravnateljica OŠ Bartol Kašić, Katica Skukan također je pozdravila skoro otvaranje nove škole na Novom Bokanjcu:

- Pozdravljam otvaranje škole jer ćemo se zasigurno rasteretiti, kako u matičnoj školi tako i u dijelu Bokanjca gdje imamo područnu školu koja radi u tri smjene. Prostor je prekrasan i djeca će imati suvremenu i modernu nastavu i uvijete kakve zaslužuju. Svjesni smo vremena u kojem živimo u pogledu informatizacije, a to će u ovom prostoru biti omogućeno. Dvorana i vanjsko igralište doista su impresivni i vjerujem da će djeca uživati u ovim prostorima, kazala je ravnateljica Skukan

Ravnatelj škole na Novom Bokanjcu, Roland Jelić je naglasio:

- Drago mi je da škola napreduje i po svemu sudeći, novu školsku godinu mislim da bi trebali početi u novoj zgradi. Postoje bojazni koje se često provlače u javnom prostoru međutim ne postoje nikakvi razlozi za to jer će sva djeca koja su napravila predupis u našoj školi, preko 25 učenika, sva će pohađati ovu školu na Novom Bokanjcu. Velika je radost za djecu i roditelje što će im škola biti na dohvat ruke. Vjerujem da ova škola neće biti samo mjesto odgoja i obrazovanje nego i mjesto drugih kulturnih događanja koja će se odvijati u gradu Zadru. Ovo nije samo škola Zadarske nadbiskupije, nije samo škola katoličke crkve -  ovo je škola svih građana grada Zadra tako da je u ovoj školi svatko dobrodošao, zaključio je ravnatelj škole, Jelić.

Vezane fotografije

Škola na Novom Bokanjcu počinje s nastavom ove jeseni Škola na Novom Bokanjcu počinje s nastavom ove jeseni Škola na Novom Bokanjcu počinje s nastavom ove jeseni Škola na Novom Bokanjcu počinje s nastavom ove jeseni Škola na Novom Bokanjcu počinje s nastavom ove jeseni Škola na Novom Bokanjcu počinje s nastavom ove jeseni Škola na Novom Bokanjcu počinje s nastavom ove jeseni Škola na Novom Bokanjcu počinje s nastavom ove jeseni Škola na Novom Bokanjcu počinje s nastavom ove jeseni Škola na Novom Bokanjcu počinje s nastavom ove jeseni Škola na Novom Bokanjcu počinje s nastavom ove jeseni Škola na Novom Bokanjcu počinje s nastavom ove jeseni