Predsjednik Republike Hrvatske primio je izaslanstvo Zadarske županije i Grada Zadra koje ga je upoznalo sa stanjem gospodarstva i razvojnim planovima Grada i Županije.
Posebno, bilo je riječi o projektu Luke Gaženica kao ključnom projektu razvoja Grada i Županije. Radi se o projektu međunarodnog značaja u kojem sudjeluju strani partneri. Naglašena je potreba dovršenja projekta koji bi, uz pozitivne efekte na razvoj lokalnog gospodarstva, posebice turizma i transportnog sektora, otvorio mogućnost otvaranja preko 1.000 novih radnih mjesta. Predsjednik Republike izrazio je zadovoljstvo ambicioznim projektom, preporučio da se naprave moguće uštede koje uvažavaju sadašnje stanje javnih financija i gospodarstva te da se dovrši projekt i što prije stavi u funkciju razvoja i zapošljavanja.
U izaslanstvu su bili saborski zastupnici Ana Lovrin, Božidar Kalmeta i Branko Kutija, gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić, te predsjednik Gradskog vijeća Zadra Živko Kolega.

 

 

Vezane fotografije

Izaslanstvo Grada Zadra i Zadarske županije kod predsjednika RH Izaslanstvo Grada Zadra i Zadarske županije kod predsjednika RH